Veřejné čtení jmen obětí holocaustu se koná v pondělí

Kolín – Ve třinácti městech republiky se koná 12. ročník připomínkové akce Veřejné čtení jmen obětí holocaustu – Jom Ha-Šoa. Celorepublikovou záštitu nad akcí převzal ministr kultury, pan Daniel Herman. Záštitu nad kolínskou akcí, která se uskuteční na Karlově náměstí v pondělí 24. dubna 2017 od 14 hodin, převzal místostarosta Michael Kašpar. Tématem letošního ročníku je hledání a nalézání informací o jednotlivých obětech

Kouřimští uspěli v grantovém programu

Kouřim – Projekt Rozzářené kouřimské nádraží úspěšně prošel hodnocením komise grantového programu a pokračuje do internetového hlasování. Hlasy od lidí mohou pomoci k získání grantu, právě internetové hlasování totiž porota zohlední při finálním výběru projektů.

Nádoby vydávají na úřadě

Kostelec n. Č. l. – Nádoby na biologický odpad jsou k dispozici ve dvoře městského úřadu. K výdeji jsou připravené již nyní a možné je přijít každý den, včetně sobot, kdy je otevřeno od 9 do 12 hodin. V týdnu pak vždy od 8 hodin.

Úřad omezí provozní dobu

Zásmuky – Provozní hodiny pro veřejnost budou z technických důvodů omezené ve čtvrtek 27. dubna a také v pátek 28. dubna. Ve čtvrtek bude otevřeno pouze od 7 do 12 hodin, v pátek bude veřejnosti úřad uzavřený úplně. Změna je nutná z technických důvodů. Nutné záležitosti by místní měli vyřizovat raději na počátku týdne.