Pokročily přípravy na rozšíření skateparku
Kolín – Město otevřelo obálky s nabídkami na plánované rozšíření skateparku pod Novým mostem. „Měli jsme nabídku za slušnou cenu, nyní to ještě bude schvalovat rada města,“ předeslal místostarosta Michael Kašpar. Město ještě jedná se Správou a údržbou silnic kvůli plánované rekonstrukci mostu, která se skateparku významně dotkne. Lezecká stěna je přímo na pilíři mostu, skatepark pilíř obklopuje. „Řešíme smlouvu s ŘSD, je jasné, že v době rekonstrukce bude muset být skateparku uzavřen nebo omezen,“ říká místostarosta. Rekonstrukce mostu je ale ještě daleko, zanedlouho by se již tedy měly začít vyrábět překážky, práce mohou zabrat odhadem měsíc a půl, poté bude montáž, tedy zhruba v září. Předpokládaná cena rozšíření skateparku je 2,4 milionu korun.

Výtvarná soutěž pro dospělé zahájila sedmý ročník
Kostelec n. Č. l. – Město vyhlásilo sedmý ročník výtvarné soutěže pro dospělé s názve, Kostelec obrazem, kresbou, fotem či jinak, aneb zajímavá zákoutí našeho města. Termín ukončení soutěže je 15. září. Pro vítěze je připravená finanční odměna - za první místo tři tisíce korun, za druhé dva tisíce a za třetí tisíc korun. Díla přijímá Muzeum hrnčířství, ve čtvrtek, pátek a sobotu od 10 do 12 a od 13 do 16 hodin nebo je lze zaslat na oddělení kultury městského úřadu. V říjnu pak budou vystavena v muzeu, kde se uskuteční i předání odměn autorům na společné vernisáži.

Ilustrační foto
V zamčeném bytě nalezli mrtvého muže

U Šembery jsou nové herní prvky
Český Brod – Menší i větší děti budou mít v městském parku u Šembery zase o něco lepší a hlavně bezpečnější vyžití. Začala tam výměna herních prvků. Umístěná už je nová věž se zelenou skluzavkou a dvěma šplhacími rampami, přibude ještě dvojhoupačka se sedátky, kterou využijí zejména malé děti. „Oba prvky jsou z velké části z akátového dřeva přirozených tvarů, dopadové plochy jsou naplněny kačírkem s certifikátem vhodnosti pro dětská hřiště,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Rostislav Vodička.

Koncert uzavře Karlovo náměstí
Kolín – Koncert skupiny Olympic a předkapely Bára Zemanová a band v rámci Kolínského kulturního léta uzavře v neděli od 17 do 21 hodin Karlovo náměstí. Současně bude v neděli od 12 hodin zákaz zastavení na parkovacích místech v blízkosti pódia, mimo pořadatele a rezidenty. Po skončení koncertu se obnoví normální provoz. Do něj je již zařazená i opravená Kouřimská ulice, takže přestal platit režim, kdy bylo možné z náměstí projet kolem městského společenského domu a na křižovatce s ulicemi Na Hradbách a Pražská odbočit doprava.

Město už vybírá firmu na cyklověž
Kolín – Město už vyhlásilo soutěž na výstavbu cyklověže, která má vyrůst na autobusovém nádraží. Na čtvrtek 26. července se plánuje otevírání obálek s nabídkami. „Věříme, že nabídky budou. Jedná se o celkovou zakázku výstavby automatické věže pro více než sto kol, bude třeba vybudovat přístupové chodníky, udělat úpravy zeleně atd,“ popsal místostarosta Michael Kašpar. Pokud se podaří vysoutěžit za předpokládanou cenu cca 13 milionů, mohlo by se stavět od září, tedy do prosince být hotovo. Zkušební provoz se počítá dva týdny.

Gymnázium Kolín, červenec 2018
Jedno gymnázium už je pod lešením, druhé čeká na smlouvu