Vzhledem k umístění poblíž vrcholu kopce bude lávka nabízet i výhledy do krajiny, která je zde sice rovinatá, ale i tak velice krásná.

Začali tvořit nový územní plán obce

Obec Břežany II začala tvořit nový územní plán. Žádá proto všechny občany, chalupáře a podnikatele, aby zvážili, jestli svoje pozemky nechtějí využívat jiným způsobem než doposud. Pokud ano, je nyní vhodné dát návrh na změnu územního plánu. Tedy zajít na obecní úřad, vyplnit formulář a odevzdat ho zpět do konce července. Poté bude žádost posouzena v rámci návrhu územního plánu. Pokud to bude možné, žádosti se vyhoví a změna využití pozemku se objeví v novém územním plánu.

Přechod na DVB-T2 vyjde na milion

Kolínská radnice přidala do rozpočtu peníze na opravy dalších bytů včetně těch přednostně určených pro zaměstnance automobilky TPCA. Kromě oprav jako takových se jedná také o přechod vysílání na DVB-T2. „Město jako majitel bytů je povinné nájemníkům tento signál zajistit,“ říká místostarosta Michal Najbrt. Bude to stát zhruba milion korun, pracovat se bude na přelomu léta a podzimu tak, aby bylo do neděle 1. listopadu hotovo.

Oprava věže kostela sv. Bartoloměje v Bylanech.
KRÁTCE: Bylanský kostel potřebuje celý nový krov věže

Vlaky na čas nahradí autobusy

Od úterý 16. července od 10 hodin do pondělí 22. července bude výluka na železniční trati v úseku Kolín – Velký Osek. Bude zavedena náhradní autobusová doprava. Ve Velkém Oseku i v Kolíně budou autobusy zastavovat před staniční budovou. Nebudou přepravovat jízdní kola, pouze výjimečně do vyčerpání kapacity autobusu. Přednost mají kočárky. Případná hromadná přeprava jízdních kol se musí předem nahlásit.

Opraví šoupata, v pěti ulicích proto nepoteče voda

Na pátek 19. července je v Úvalech naplánovaná oprava sekčních šoupat v Kollárově ulici. Proto v této a několika okolních ulicích nepoteče voda. Jedná se o ulice Maroldova, Erbenova, Raisova, Kollárova a Prokopa Velikého. Odstávka by neměla být dlouhá, plánuje se mezi osmou a čtrnáctou hodinou, proto náhradní zásobování vodou nebude zajištěno.

Odběrové místo na poliklinice bude uzavřené

Od pondělí 15. července do pátku 26. července bude uzavřené odběrové centrum v budově polikliniky v Kolíně. K odběrům nadále slouží centrální odběrové místo v oblastní nemocnici.

Ilustrační fotografie.
Kulturní tipy: Knihovna nabízí možnost rande naslepo s knihou
Havárie vodovodu. Ilustrační foto.
Proč praská vodovod častěji v létě? Možná i za to může sucho