Po instalaci panelů naučné stezky a interaktivních prvků z Lesního světa město plánuje zadat ještě také zpracování geolokační hry, která návštěvníky celou stezkou provede.

Seznámí obyvatele s plánem sociálních služeb

Obyvatelé města a obcí ze správního obvodu Českého Brod se mohou seznámit s návrhem komunitního plánu sociálních služeb při jeho veřejném projednání, které se uskuteční v úterý 12. listopadu od 17 hodin v radničním sále informačního centra na náměstí Arnošta z Pardubic. Přijít může každý, kdo se chce vyjádřit k sociálním službám ve městě a v okolním regionu nebo ho třeba zajímá, co město v této oblasti plánuje.

S cílem zmapovat potřeby celého území správního obvodu obce s rozšířenou působností začalo město vloni s dvouletým projektem komunitního plánování sociálních služeb. V rámci tohoto projektu vznikal při setkávání pracovních skupin návrh komunitního plánu sociálních služeb na období let 2020 až 2024.

Podlipanské muzeum v Českém Brodě.
KRÁTCE: Muzeum se uzavře na několik měsíců

Ve stejný den otevřou dvě hřiště

Hned dvě hřiště se nyní chystají na otevření. První je nové workoutové hřiště ve Velkých Chvalovicích, o jehož vybudování obyvatelé rozhodli v hlasování o participativním rozpočtu města. Otevírat se bude v úterý 12. listopadu v 16.30 hodin.

Dalším hřištěm je obnovené hřiště v areálu venkovního sportoviště v Pečkách. Byla opravena běžecká dráha, na vnitřním hřišti je nově položena umělá tráva, vyrovnány nerovnosti, nainstalováno bednění a částečně obnoveny sítě. Otevírat se bude také v úterý 12. listopadu od 16 hodin.

Počasí přeje, čisticí stroje vyjedou i na sv. Martina

Počasí zatím stále přeje, a tak pokračuje v Kolíně i blokové čištění komunikací. Na sv. Martina se bude pracovat v ulici V Břízách od Bezručovy po Tyršovu, v úterý 12. listopadu se bude pokračovat od Tyršovy po Benešovu. Ve středu 13. listopadu čisticí stroje vyrazí na parkoviště Centrum, ve čtvrtek 14. listopadu do Příčné ulice a v pátek 15. listopadu na Husovo náměstí směrem od Havelcovy ulice.

Kolínští radní se chystají do Sendražic

Na pondělí 18. listopadu od 17 hodin je naplánované veřejné setkání a diskuse s občany v rámci výjezdního jednání kolínské rady města v Sendražicích v tělocvičně školy.

Práce na rozšíření silnice v ulici K Vinici v Kolíně
Silnice K Vinici se opět krátce uzavře