Další uzavírka se chystá od 2. března do 15. června, kdy se bude jednat o avizovanou velkou rekonstrukci Klenovecké ulice, rozdělenou na několik etap.

Další nádoby budou v létě

Obyvatelé v Kouřimi dostali žluté a modré nádoby na svoz plastů a papíru. Další popelnice budou k dispozici v červenci. Po domluvě se svozovou firmou je možné papír nadále odkládat i v krabicích.

Křižovatka se otevře za týden

V rámci výstavby kanalizace v Kostelci nad Černými lesy měla být křižovatka ulic Na Skále a Lázeňská již od soboty průjezdná, kvůli počasí se ale práce posunuly o týden. Radnice žádá řidiče, aby zaparkovanými auty neblokovali stavbu.

Ilustrační fotografie.
Vyrazil zfetovaný, se zákazem řízení a prošlou technickou kontrolou

Začne oprava komunikací Pod Velkým vrchem

V Českém Brodě v části ulice Pod Velkým vrchem se chystá rekonstrukce povrchu vozovky a chodníků. Je tedy třeba počítat s dopravním omezením. Jedná se o úsek od křižovatky se Slezskou ulicí po křižovatku s Moravskou ulicí. V termínu od 17. února do 1. dubna dojde k rekonstrukci chodníků, od 23. března do 30. dubna pak za úplné uzavírky proběhne rekonstrukce vozovky.

Ženy se zdokonalí v sebeobraně

Kouřimské ženy se zdokonalí v sebeobraně. Jak se na ulici ubránit útočníkovi je totiž náplní bezplatného kurzu, který se uskuteční 25. a 27. února vždy od 15.30 do 17:30 hodin v hale Základní školy Miloše Šolleho (vstup zadním vchodem). S sebou je vhodné vzít si sportovní oblečení, ručník a láhev vody. Seminář sebeobrany pro ženy a dívky složený z teorie i praxe se uskuteční pod vedením instruktora Milana Veselého. Minimální věk pro účast je patnáct roků. Na kurz je třeba se předem přihlásit.

Projednají školku i potok

Zateplení školky, vrtné práce v Limuzích, obnovu zeleně u rybníčku v Limuzích či revitalizaci potoka Bušinec budou zastupitelé obce probírat na své další schůzi v pondělí 10. února od 18.30 hodin.

Lokalita Vinice.
Co bude na Vinici? Zatím je to tajné, ale bude to stát do 1,5 milionu korun
Ilustrační foto.
Semafory na kruhový objezd opravdu neumístí