Farní charita otevřela centrum  
Kolín - Farní charita Kolín otevřela centrum sv. Zdislavy. Slavnostního otevření se zúčastnil také kardinál Dominik Duka. Rodinné centrum vzniklo v prostorách bývalé herny a jak připomněl starosta Vít Rakušan, jedná se o odvážné rozhodnutí jak města, tak farní charity. Náklady na vznik centra byly částečně pokryty z Tříkrálové sbírky. Rodinné centrum nabízí za pomoci speciálně vyškolených sociálních pracovníků tři služby: asistovaný kontakt nezletilého dítěte s rodičem, asistované předání nezletilého dítěte a podporovanou komunikaci rodičů.

Kolínští navrhli rozpočet  
Kolín – Návrh rozpočtu na následující rok si mohou v úplném znění Kolínští přečíst na webových stránkách města. Připomínkovat ho lze do 8. prosince v podatelně.

Rozsvítí vánoční stromy v obcích  
Kolínsko - Již v sobotu se v několika obcích rozzáří vánoční stromy. Rozsvěcení je na dnešní podvečer naplánované například v Tuchorazi, Pučerech, Jestřabí Lhotě nebo v Toušicích. Ve Třech Dvorech rozsvítí stromek zítra a při té příležitosti si příchozí mohou poslechnout rockové koledy v podání kapely Blue Bucks. V neděli přivítají vánoce také v Barchovicích, kde se bude taktéž zpívat. Na několika místech jsou na tento víkend naplánované vánoční výstavy či dílny. V dalších obcích na Kolínsku budou vánoční stromy rozsvěcet v příštím týdnu, kdy začíná advent.

Do Radimi dorazí Mimoni na filmovém plátně
Radim – Na večer při animovaném filmu Já padouch 3 se dnes mohou těšit Radimští. Promítat se bude v sále kulturního domu od 19 hodin. Ačkoli se film promítá uvnitř, je možné si zavzpomínat na letní kino a přinést si s sebou deku na piknikové sezení. K dispozici bude občerstvení včetně popcornu. Děti do dvanácti let musí přijít v doprovodu dospělého.

Kuchaři budou soutěži o nejlepší guláš a štrúdl
Velký Osek – Milujete guláše na různé způsoby nebo máte nadevše rádi štrúdl? Pak byste neměli chybět na třetím ročníku soutěže o nejlepší Velkoosecký guláš a štrúdl. Akce je připravená na sobotu od 15 hodin. Konat se bude v Dělnickém domě. Ukončení soutěžní akce je naplánované na 17.45 hodin, o patnáct minut později dojde k vyhlášení výsledků.

Vánoce přivítají v neděli
Barchovice – V neděli v 17 hodin se u budovy obecního úřadu sejdou Barchovičtí, aby rozsvítili vánoční stromek. Zpívat se budou adventní písně a koledy. K zahřátí bude k dispozici svařené víno a také horký čaj.

Do Kolína opět zavítá Míša, děti budou zpívat a tančit
Kolín – Městský společenský dům bude v neděli patřit dětem. Opět za nimi dorazí Míša Růžičková se svými písničkami. Představení nazvané Popletení čertíci napovídá, že tentokrát bude její vystoupení spojené s blížící se návštěvou čertů a Mikulášů. Začátek akce je naplánovaný na 15 hodin.

David Koller se v rámci turné zastavil v kolínském divadle.
OBRAZEM: David Koller přivezl akustické turné, nejvíce zabíraly skladby Lucie

Spolek sešlých navštíví českobrodský KD Svět
Český Brod – Spolek sešlých se sejde v českobrodském kulturním domě Svět v sobotu od 19 hodin. Příběh je poplatný žánru Commedia dell´arte, chamtivý Pantalone touží po krásné Isabelle, ta miluje romantického Leandra , který o ni soupeří ještě s chvástavým Capitánem. Celým dějem provází Harlekýno, kterému sekunduje Kolombína. Těšit se můžete na výborné herecké podání Pavla Lišky a dalších známých tváří.

Předvánoční výstava nabídne věnce i štoly
Radim – Stalo se již tradicí, že předvánoční čas v Radimi zpříjemní mimo jiné výstava, kde je možné si vystavované předměty také zakoupit. Letos se koná v sobotu 25. listopadu od 13 do 17 hodin v prostoru klubovny, kde dříve bývala samoobsluha. Vystavené budou adventní věnce, štoly, svícny a další dekorace. K dispozici budou také vánoční perníčky a med. 

Bruslit lze na stadionu i před Vodním světem
Kolín – Ledová plocha u kolínského Vodního světa je již otevřená. Přijít bruslit můžete také o víkendu. Otevřeno je v sobotu i v neděli od 10 do 17.30 hodin. Pokud chcete navštívit plochu pro bruslení ve všední den, můžete přijít v odpoledních hodinách od 13 do 17.30 hodin. Veřejné bruslení si v sobotu můžete užít také na kolínském zimním stadionu. Pro veřejnost je vymezený čas od 18 do 20 hodin.

Příznivci punku se sejdou dnes U Vodvárků
Kolín – Dnes večer se v oblíbeném kolínském hudebním klubu U Vodvárků sejdou příznivci punkové hudby. Do Kolína zavítá česká punková kapela, která byla založená již v roce 1984. Jejím nejvýraznějším členem a zároveň frontmanem není nikdo jiný než Petr Hošek, který svým vzhledem nápadně připomíná člena slavné anglické punkové kapely Sex Pistols Sida Viciouse, který se i přes svůj velmi krátký život stal legendou.

Na benefici se koná aukce  
Tichá aukce při které návštěvníci anonymně draží různé předměty, které organizátoři získali darem, bude součástí benefice pro Leccos. Jdeš již o šestý ročník této společenské akce. Výtěžek benefice pomůže dofinancovat činnost sdružení především v oblasti sociálních služeb pro rodiny s dětmi i děti a mládež. “Ve všech dosavadních ročnících této charitativní akce se podařilo vybrat téměř 350 tisíc korun”, sdělila fundraiserka organizace Jana Popovičová, která věří, že i letošní, 6. ročník benefice bude úspěšný a přiláká řadu nových návštěvníků.

Ilustrační foto
Na Třídvorské se propadla silnice