Kontejnery mění umístění

Kontejnerové stání v českobrodské ulici Ve Staré vsi, tedy v lokalitě u zvoničky, bylo zrušeno a kontejnery se přesunuly na městský pozemek blíže ke Školní ulici. Jedná se o kontejnery na tříděný papír, plasty, tetrapaky, sklo a textil. Hlavním důvodem byla nebezpečnost původního stanoviště v blízkosti zatáčky a provozu dětského hřiště. Dalším důvodem byla možnost do budoucna zvelebit místo, kde kontejnery původně stály, a udělat z něj příjemné a hlavně také čisté místo lákající třeba k odpočinku.

Uzavírka: ve Hřbitovní ulici se porouchal vodovod

Kvůli havárii na vodovodu v kolínské Hřbitovní ulici bude od středy 21. srpna od osmi hodin ráno do pátku 23. srpna tato ulice u domu čp. 236 neprůjezdná. Autobusy nebudou zajíždět do zastávek Kolín, Sendražice, Jednota a Kolín, Sendražice, rozc. 0.2. Náhradní zastávka bude zřízena v Sendražicích v Kolínské ulici u čp. 236, tedy na křižovatce s ulicí Karla Legera.

Nejen autobusové nádraží soutěží o titul Stavba roku

Do šestého ročníku soutěže Stavba roku, kterou organizuje Středočeský kraj spolu s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství, město Kolín přihlásilo i výstavbu dopravního terminálu. Jednotlivé stavby, kterých se za letošní rok přihlásilo dvacet, posuzuje odborná porota, hlas má ale i veřejnost. Pokud chcete pro kolínské autobusové nádraží hlasovat, najdete jej pod soutěžním číslem sedm. Z Kolína si můžete pod číslem 13 vybrat ještě dalšího adepta na titul Stavba roku, a to dům U Zlaté štiky na Karlově náměstí, který byl rekonstruován podle dochovaných historických materiálů.

Ze slavnostního předání nové cisternové automobilové stříkačky pro hasiče v Ovčárech.
Hasiči dostali cisternu, která při zásahu nepotřebuje strojníka

Úřad a infocentrum budou zavřené, nepůjde elektřina

V budovách českobrodského městského úřadu na Husově náměstí a na náměstí Arnošta z Pardubic a také objektu informačního centra nepůjde ve čtvrtek 22. srpna elektřina. Proto budou taky instituce uzavřené, ruší se tedy i úřední hodiny pracoviště podatelny, pokladny, Czech POINT a ověřování.

Jak řešit parkování na sídlišti

Český Brod usiluje o státní dotaci na regeneraci sídliště Jahodiště. Koncepční studie by měla vzniknout společně s veřejností. Proto radnice vyhlásila anketu, která je zaměřená především na parkování, což je zásadní problém veřejných prostranství na sídlišti. Dotazníkové šetření bude probíhat do 6. září, obyvatelé sídliště najdou dotazník v papírové podobě ve svých poštovních schránkách nebo jej mohou vyplnit online na webových stránkách města.

Parčík v Pražské ulici doplnily květinové záhony.
Nový parčík doplnily květinové záhony
Naučná stezka v lesoparku Borky v Kolíně.
Do konce roku chce město vylepšit naučnou stezku v Borkách