Po Fóru města přijde na řadu diskuse o náměstích
Český Brod – Další ze série setkání veřejnosti se zástupci radnice a konkrétními odborníky s názvem Fórum města se uskuteční v pondělí od 18 hodin v nově zrekonstruovaných prostorách budovy č.p. 1 na náměstí Arnošta z Pardubic. Tentokrát to bude na téma Zdravý Brod. Hned další den, v úterý, se uskuteční další setkání Na náměstí o náměstí. V novém radničním sále se od 18 hodin budou moci příchozí seznámit s návrhy úprav veřejného prostranství na náměstí Arnošta z Pardubic a na Husově náměstí. S občany budou hovořit zástupci vedení města a městský architekt Jiří Pavlíček. Tématem bude doprava a parkování v historickém centru, úpravy zeleně, ale třeba také podpora podnikání.

Nové hřiště bude speciální škola mít až v listopadu
Kolín – Speciální základní a mateřská škola zatím nové hřiště na nový školní rok mít nebude. Město muselo prodloužit termín zhotovení prací. „Původně se přihlásilo několik firem, ale první dvě odstoupily, výběrové řízení tedy vyhrála třetí, ale tím pádem došlo k prodlení v uzavření smlouvy,“ vysvětlil místostarosta Tomáš Růžička. Novým termínem pro dokončení hřiště, které vyjde zhruba na 3,9 milionu korun, je tedy konec listopadu.

Ilustrační foto.
Policejní Zebra ohlídá školáky na zebrách

Chystají páteční dětská odpoledne
Český Brod – Římskokatolická farnost Český Brod chystá od nového školního, a tedy i pastoračního roku opět páteční dětská odpoledne. Rozjet by se měla od října a začátek bude vždy v 16 hodin. Na každý první pátek v měsíci bude připravena tematická hra pro děti prvního stupně základních škol. Druhý a čtvrtý pátek bude dnem skupinek, což mohou být skupinky divadelní, hudební apod. Třetí pátek v měsíci bude tematický s rukodělnou dílničkou. A pokud v daném měsíci vyjde i pátý pátek, pak bude věnován dětským hrám.

Anketa o pečecký čin nese název Pečin roku
Pečky – Město letos vyhlásilo první ročník ankety o pečecký čin s názvem Pečin roku. Zviditelnit chce jejím prostřednictvím kulturní, sportovní, vzdělávací, ale třeba i podnikatelské aktivity v Pečkách a Velkých Chvalovicích. Nominovanými jsou Radana Honsová za založení FIT Pečky, Římskokatolická farnost Pečky za opravu varhan v kostele sv. Václava a Jana Kusá za inspirativní aktivity Vzdělávacího centra Pečecka. Hlasovat může každý obyvatel města starší patnácti let. Přidělit lze vždy jen jeden hlas, a to na webových stránkách Pečinu roku nebo vyplněním hlasovacího lístku do 16. září.

Informační centrum slavnostně otvírá
Český Brod – V čerstvě zrekonstruovaných prostorách budovy č.p. 1 na náměstí Arnošta z Pardubic se v pondělí v 10 hodin slavnostně otvírá informační centrum města a informační centrum mládeže. Historický dům byl původně středověkou radnicí, pochází ze 14. století. Dosud se mezi českým poddanskými městy nepodařilo najít žádnou starší radnici. Na návštěvníky v těchto unikátních prostorách čekají prohlídky od 11, 13, 14, 15 a 16 hodin, před budovou budou místní spolky prezentovat zájmové aktivity, bude možné si vyzkoušet stavebnici Seva a mnoho dalšího.

Ilustrační foto
Od požárů trávy a lesa přesedlali hasiči na odstraňování spadlých stromů