Bezdrátový rozhlas pořídí ještě letos
Nučice – Zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo přípravu bezdrátového rozhlasu. Vedení obce zvažovalo, zda ho pořídit bez dotace hned anebo čekat na přidělení dotace. Výdaje obce by byly totiž přibližně stejné – zhruba 300 tisíc korun. První variantou bylo pořídit jen bezdrátový rozhlas jako přímou dodávku hrazenou z rozpočtu obce, druhou variantou žádat o dotaci na protipovodňová opatření, kde je bezdrátový rozhlas součástí systému protipovodňových opatření společně s dalšími prvky: digitálním povodňovým plánem, měřiči hladiny vodních toků, srážkoměry a výstražným systémem – zahrnujícím rozhlas ještě s dalším příslušenstvím. To vše by stálo asi milion a výdaj obce jako podíl na dotaci by byl také cca 300 tisíc. Zastupitelstvo rozhodlo pořídit rozhlas bez dotace ještě letos.

Ilustrační foto
Zachraňte Veltrubský luh, volají lidé. Před obchvatem Kolína

Bude se čistit ve dvou čtvrtích
Úvaly – Další fáze strojního čištění ulic je nachystaná na čtvrtek od 7 do 15 hodin. Tentokrát se bude pracovat na Slovanech a v části ulic V Setých: Škvorecká (od světelné křižovatky směr Škvorec), Ruská, Bulharská, Lužická, Srbská, Slovinská, Chorvatská, Česká, Moravská, U Hostína, Dalmatská, Slovenská, Slezská, Polská, Purkyňova a Sukova. Radnice žádá řidiče o respektování zákazu parkování v uvedených ulicích a čase. Zbývající asfaltové ulice v Úvalech, kde zatím strojní čištění neproběhlo, budou na řadě v následujícím týdnu.

Dobrovolníci se pustí do úklidu lesa i okolí Labe
Týnec n. L. – Dvě místní firmy ve spolupráci s městským úřadem spojily své síly a v neděli pořádají jarní úklid lesa, pěších cest v okolí fotbalového hřiště, Bambousku a Labe. Cílem této akce je dostat do povědomí lidí, že les není skládka, ale domov zvířat, kterému mohou odpadky ublížit. Kdo se bude chtít zapojit, stačí, aby si s sebou vzal pracovní rukavice. Pytle jsou zajištěné, kontejner přistaví městský úřad. Sraz dobrovolníků je v osm hodin na fotbalovém hřišti.

Pokladna účtárny bude zavřená, stěhuje se
Zásmuky – Pokladna účtárny v přízemí městského úřadu bude ve čtvrtek, v pátek a v pondělí uzavřená. Důvodem je rekonstrukce a stěhování kanceláře účetních. Od 2. května bude kancelář účetních a pokladny přemístěna z přízemí do prvního patra budovy městského úřadu. Ukončení rekonstrukce kanceláře se předpokládá do konce června.

Ilustrační foto.
Nešvary motorkářů? Nepozornost, rychlá jízda i špatné oblečení