Podomní prodejci řádili v kolínských ulicích

Kolín – V Kolíně se opět objevili podomní prodejci. Městským strážníkům to oznámil občan z ulice Na Magistrále. Prodejci podle tiskové mluvčí městské policie Heleny Honkiszové nabízeli energie. „Hlídka na místě zjistila, že v uvedeném vchodu domu se nachází muž a zrovna nabízí levnější energii starší ženě," potvrdila Honkiszová. Podle ní se prodejce dopustil porušení nařízení města. Za přestupek mu strážníci uložili blokovou pokutu.

Do radimského zámku se vloupali zloději

Radim – Radimský zámek navštívili nezvaných hostů. Historický skvost se stal cílem zlodějů. Vloupání potvrdila také tisková mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ale nebudeme poskytovat další informace," uvedla.

Čtěte také: Bájní gryfové budou na střeše snad alespoň v kopiích

Průmyslová zóna nakonec bez vody nezůstala

Kolín – Výpadek elektrického proudu ohrozil v pátek zásobování celé velké průmyslové zóny vodou. Vodohospodářské společnosti se však podařilo zajistit záložní zdroj elektřiny, takže problémy závody nepocítily. „Zásobování vodou v pořádku funguje," potvrdil týž den před polednem mluvčí automobilky TPCA Marek Hovorka.

Pohovoří o změně územního plánu obce

Černé Voděrady – Žádost o připojení na vodovod i změnu územního plánu obce budou probírat zastupitelé na svém zasedání. To se koná ve středu 8. března od 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

Poradí, jak na dotace

Veltruby – Přednáška ohledně kotlíkové dotace je naplánovaná na pondělí. Uskuteční se v kulturním domě ve Veltrubech od 17.00 hodin. Příchozí se mohou zeptat, jak na dotace nebo si nechat žádost rovnou vyřídit a také se zúčastnit slosování o jeden rok topení zdarma.

Černokostelečtí vyhlásili keramickou soutěž

Kostelec n. Č. l. – Město vyhlásilo soutěž na téma keramická žardina na květiny. Do soutěže je nutné se nyní přihlásit pomocí formuláře. Příjem výrobků pak bude 27. května od 8.00 do 9.30 hodin ve stánku pořadatele. Výrobky, které se umístí na prvních třech místech zůstanou v majetku města.

Čtěte také: Studenti z Kolína soutěží o 50 tisíc na ples