Voděradským voda z vodovodu již neuniká

Černé Voděrady – Voděradští po dlouhé době našli závadu a odstranili únik vody z místního vodovodu. Nejprve obec musela vyměnit osm šoupat, aby zúžily prostor závady, po odklizení sněhu se pak pomocí speciálních přístrojů podařilo určit místo úniku.

Odtajnili hosty Kmochova Kolína

Kolín – Myslíte, že může být větší lákadlo na letošní Kmochův Kolín než vstupné zdarma, které se tentokrát povedlo díky hodnému sponzorovi? Možná ano. Organizátoři odtajnili další smluvené interprety a páteční večer na náměstí vypadá velmi zajímavě. Zahrají tam hned dvě legendy českého folku. Nejprve Hradišťan a Jiří Pavlica, po něm Spirituál kvintet s letošním jubilantem Jiřím Tichotou. Na závěr programu zahrají oba soubory společně. Náměstí plné tančících diváků bude jistě krásným dárkem k Tichotovým osmdesátinám.

Policisté zveřejnili místa, kde měří rychlost

Kolín – I v tomto týdnu bdí policisté nad bezpečností na silnicích. V těchto dnech měří rychlost, mimo jiná stanoviště, v Benešově ulici, v Havlíčkově ulici nebo v Žižkově ulici. Policii s radarem můžete potkat také na obchvatu města na silnici I/38.

Za knihovnou v centru města by se měla otevřít zahrada

Kolín – Dlouhé roky uzavřená zahrada knihovny v Husově ulici by se měla dočkat revitalizace. A samozřejmě také zpřístupnění pro veřejnost. Nabízí se například využití jako příjemná letní čítárna pod širým nebem. Zatím je vše ve fázi přípravy, ale příští rok, možná už letos, by se s úpravami mohlo začít.

Elektřina nepůjde od rána do odpoledních hodin

Přehvozdí – Ve středu nepůjde v obci elektřina. Výpadek elektrického proudu je nahlášený od 7.30 hodin ráno, skončí v 15.30 hodin odpoledne. Časový rozsah přerušení je stanovený na nezbytně nutnou dobu.

Ocení osobnosti města, přijďte jim popřát i vy

Český Brod – V úterý 28. února od 17,30 hodin zástupci vedení města předají v obřadní síni vítězům veřejné ankety Osobnost roku 2016 jejich ocenění. Bylo navrženo několik jednotlivců do kategorií celoživotní přínos pro město a výrazný úspěch pro jednotlivce. Na slavnostní předání město zve nejenom nominované osoby s jejich přáteli a rodinnými příslušníky, ale i širokou veřejnost. Tradičně jsou pro oceněné připraveny mimo jiné také krásné originální plakety.

Děti se v muzeu budou bavit o masopustu

Kolín – Středa v muzeu bude patřit Masopustu. Do muzea mohou zavítat aktivní děti, které baví historie, poznávání a tvoření. Program je připravený od 8.00 do 12.30 hodin. Ve čtvrtek budou hovořit o moci a slávě starých Slovanů, program, který se bude týkat literatury je pak připravený na pátek.

Olej doneste do popelnice

Výžerky – Kam s přepáleným olejem? Občané obce Výžerky ho mohou nosit k obecnímu úřadu, kde je umístěna sběrná nádoba. Jde o popelnici s otvorem pro vhoz PET láhve.

O kompostéry zájem není

Libenice – Lidé v Libenicích nemají zájem o domácí kompostéry. Obec nabízela občanům jejich pořízení, většina z nich však o tuto službu nejevila zájem. Z toho důvodu vedení obce od záměru upustilo.