Za běžné situace by již byla sezóna v plném proudu, plány však překazily červnové povodně. Předcházející deště a následná velká voda totiž přerušily opravné práce na dně koupaliště a navíc povodeň poškodila i další místa. Voda se dostala do motorů a na několika místech rozbila kachličky. V pořádku nezůstalo ani oplocení koupaliště, to voda úplně zdevastovala.

Radimští však již všechno dali do pořádku. Podle slov Martina Sýkory, starosty obce, jsou motory, které zaplavila voda, na servisu.

Poničené oplocení a další drobné úpravy již zařizují zaměstnanci obce. Přitom ještě nedávno se spekulovalo, zda vůbec k otevření koupaliště vzhledem k povodním letos dojde. Situace nevypadala dobře zejména s ohledem na možnou kontaminaci půdy v okolí radimské venkovní plovárny. Vše je však v pořádku.

Naplánované opravy dna a bočních stěn jsou již dokončené a koupaliště by se prý muselo napustit i v případě, že by ho celé léto nikdo nepoužíval.

Teď tak Radimští doufají, že počasí již letním radovánkám bude přát a koupaliště nedaleko fotbalového hřiště ožije tak jako každý rok v době letních prázdnin a slunečných dnů a nezůstane nevyužité.

A kdy že můžete přijít v případě, že jste otužilí a nevadí vám právě napuštěná studená voda? „Doufáme, že koupaliště bude napuštěné do 15. července," prozradil tolik dotazované datum Martin Sýkora.

Je tedy velice pravděpodobné, že již příští pondělí bude Radim plná vodychtivých lidí.

Připomínáme, že pokud ke koupališti pojedete autem, musíte využít objížďky. Historický most je otevřený pouze pro pěší a cyklisty.