"V týmu bylo deset dívek a tři chlapci," upřesnila Naďa Eretová z CrossDance Kolín. V pátek se tým podle jejích slov aklimatizoval a užil si také exkurzi po Moskvě. Pak malé tanečníky čekal trénink.

„Děti se podívaly na Rudé náměstí, vybraly si nejhezčí matriošku, ochutnaly ruský boršč, pelmeně i pirožky, prošly se obchodním domem GUM a v podvečer je již čekala organizátorka soutěže paní Irina Shmalko," popsala den Naďa Eretová. Soutěž se podle jejích slov konala v nádherném prostředí hotelu Korston a tanečníci z Čech se mohly utkat nejen se skvělými ruskými tanečníky, ale na parketě se vystřídaly také týmy a sólisté Kazachstánu, Arménie, Srbska, Belgie, Řecka, Švédska či například Filipín. Kolínští tanečníci tančili v sobotu dvanáct hodin a v neděli čtrnáct hodin.

„Soutěže totiž končily až v ranních hodinách, ale děti hnány neuvěřitelnou energií a touhou vítězit vydržely," řekla Naďa Eretová. A jejich úsilí rozhodně stálo za to. Pro Českou republiku získali tanečníci z Kolína celkem 39 medailí. Po celou dobu soutěže drželi palce nejen rodiče a fanoušci přítomní v Moskvě, ale také ti, kteří byli doma.

„Soutěž bylo možno sledovat online, takže rodiče a fanoušci byli celý víkend přibytí u monitorů," vysvětlila Naďa Eretová.
Vladimír Vidner, trenér a hlavní choreograf, byl na své svěřence právem pyšný.

Nejúspěšnější tanečnicí výpravy se stala jedenáctiletá Rozálie Rácová, která získala čtrnáct medailí z toho celkem jedenáct zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou. Úspěšná byla i Luciana Kučerová, která se může pyšnit stejným počtem medailí. Zlato vybojovala sedmkrát, pětkrát pak stříbro a dvakrát obsadila bronzovou příčku. Třetí nejúspěšnější členku výpravy se stala Alžběta Kvapilová. Ta z Ruska přivezla třináct cenných kovů. Osmkrát dosáhla příčky nejvyšší, jednou se ji podařilo vytancovat stříbro a čtyřikrát dosáhla na bronzovou medaili. Šikovní tanečníci svými celkovými devětatřiceti medailemi překonali dva roky starý klubový rekord, který čítal třiatřicet medailí.