K tomuto kroku se rozhodli také florbalisté z Kolína a tak se v pátek uskutečnila akce s názvem „Daruj krev s FBC Kolín", kdy se sešlo třináct dobrovolných dárců z řad florbalistů, přátel a rodinných příslušníků v kolínské transfuzní stanici. Pro většinu z přítomných to byla darovací premiéra.

„Chtěli jsme tak pomoci i jiným způsobem, než je aktivní vedení dětí ke sportu," řekl Petr Cícha, předseda FBC Kolín. „I když stále nemáme možnost naše florbalové umění předvádět v Kolíně, byl to náš způsob poděkování za dosavadní přístup vedení města ke sportu jako takovému. Věříme tak, že se v nejbližším období bude konečně realizovat výstavba adekvátního sportoviště i pro halové sporty ve městě Kolín," dodal Cícha. Florbalisté jsou jedni ze sportovců, kterým chybí sportovní hala.

Darovat krev může každý. Dárcem krve a plazmy se mohou stát lidé ve věku od 18 do 60 let. Pro darování krve musí být naprosto zdraví. Zda je dárce způsobilý k odběru posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém středisku. Před odběrem nelze pít alkohol a jíst tučná jídla.