Pro schválení se vyjádřilo 18 zastupitelů, hlasování se zdrželo 7. Proti současné podobě návrhu rozpočtu se nevyjádřil nikdo. Velkým tématem diskuze zastupitelů byla i výstavba multifunkční sportovní haly. Zastupitel Lubomír Nymburský vznesl dotaz, jak to aktuálně se stavbou vypadá.

V rozpočtu totiž je řádek, který počítá s investicí 20 milionů korun, třebaže financování současného projektu i s leasingem by se pohybovalo ve výši 140 milionů. „Pokud bychom chtěli akci realizovat, musíme ji v rozpočtu mít, i z důvodů případného žádaní o dotace," vysvětlil starosta nutnost krytí investice rozpočtem.

Podle jeho slov je řádek v rozpočtu nutný i pro případnou žádost o dotaci, třebaže ministerstvo školství už dotaci letos nevypsalo. „Během roku se rozhodneme, zda budeme investovat do víceúčelové sportovní haly nebo ne," řekl Vít Rakušan. Rozhodne i analýza projektu, která ukáže, zda není předražený, a jestli by se někde nedalo ušetřit.

Podle zastupitele Jana Rakušana je však nezbytné halu postavit, protože současný stav znemožňuje rozvíjení sportů jako házená, volejbal nebo basketbal. Sporty tak nemají to správné zázemí, což má neblahé následky. „Kolín včas nepostavil sportovní halu, proto přišel o volejbal. Víceúčelová hala by byla správná pro všechny sporty, které potřebují přes zimu zázemí. Měli bychom být konkurenti měst jako Boleslavi, Kladna nebo Příbrami, a halu postavit," řekl.

Předmětem debaty byly i investice do kamerového systému. Na ty je v rozpočtu vyčleněno 450 tisíc korun. Zastupitelka Eva Kopáčková se zajímala, v jakém stavu je současně systém, když se do něj přispívá. „Nacházíme se ve stavu, kdy je nadpoloviční většina kamerových bodů zprovozněna a funguje záznamové zařízení," řekl starosta Vít Rakušan. Připomněl situaci před rokem a půl, kdy plně fungovaly pouze 4 kamerové body z 18 a záznamové zařízení nefungovalo vůbec.

Schválení ale neznamená, že by rozpočet nebyl upravován rozpočtovým opatřením. Nastínil to místostarosta Jan Pospíšil v odpovědi na dotaz Kolíňáka Karla Kostihy.

Ten se ptal, kam se poděla částka v minulém rozpočtu počítající s výstavbou chodníku v ulici Radovesnická vedoucí kolem pilíře mostu kolínského obchvatu. „O problému víme, minulý rok byla v rozpočtu částka 2 miliony na tento chodník. Bude tam dána znovu, ale až rozpočtovým opatřením, jakmile stavbu obchvatu převezmeme," okomentoval Jan Pospíšil.

Karel Molnár, jeden ze zastupitelů města, však rozpočtu vyčetl, že šetří na seniorech. „Nelíbí se mi to, asi to je vliv TOP09," nechal se slyšet na zasedání.

S tím ale vedení města nesouhlasilo. Starosta Vít Rakušan kontroval, že na seniorech se rozhodně nešetří. „Podívejte se na investice z dob našeho vládnutí na radnici a na investice z předchozí doby. Změna tam skutečně je. Rádi bychom domov důchodců zvelebili i z venku, ale uvnitř se životní standard jednoznačně zvýšil," řekl.