Kolín nejvíce sužuje uzavírka Ovčárecké ulice, jejíž oprava je v současné chvíli ve své druhé fázi a řidiči mohou silnici využívat pouze jednosměrně ve směru z Kolína. Cestou do města musí využít objízdnou trasu přes Veltruby. Po nájezdu do Kolína mohou řidiči znalí města jet alternativní trasou. „Tedy Sadovou, Okružní ulicí a včetně autobusů budou moci najíždět na Ovčáreckou a dál na Nový most,“ připomněl místostarosta Kolína Tomáš Růžička.

Ovčárecká ale není jediná ulice, která dělá motoristům vrásky na čelech. V Kolíně se stále ještě pracuje v okolí vlakového a autobusového nádraží. Komplikace se tak týkají jak řidičů osobních automobilů, tak i lidí, kteří dávají přednost hromadné dopravě.

Ilustrační foto.
Policejní stanice se změní, na obnovu čekala léta

OPRAVY U ÚVAL

Ani zbytek Kolínska nevypadá růžově. Řidiči musí počítat se zdržením v Úvalech, kde se pracuje na opravě mostu a provoz tu řídí semafory. Podobná situace panuje v Nebovidech.

Uzavírky se objevují i na silnicích třetích tříd. Pracuje se u obce Hoštice, v Přišimasech nebo Dolanech.

Řidiči s komplikacemi počítají, i když je situace nikterak netěší. „Ale opravit se to musí,“ podotkla si řidička Natálie Ziková s tím, že ví, že to zdaleka není jen Kolínsko.

„O prázdninách se s tím musí počítat a lidé si na cestách musí dávat časovou rezervu,“ dodala.

Rekonstrukce Ovčárecké ulice a objízdná trasa
I hodinové kolony. Začíná druhá etapa uzavírky Ovčárecké ulice

UzavírkyZdroj: Deník