Na Kolínsku už většina školáků vnímá testování jako rutinní záležitost. Zejména pro menší děti jsou samoodběry určitým zpestřením všedního rána. Postup už znají a jsou šikovné.

Výsledky testování naznačují, že by ve školách na Kolínsku pozitivních žáků nemělo být mnoho. „Měli jsme jeden záchyt, který se bude samozřejmě ještě potvrzovat PCR testem,“ uvedla zástupkyně ředitele kolínské čtvrté základní školy Renata Zachařová.

Na kolínské sedmičce zaznamenali dva záchyty na prvním stupni a jeden na druhém stupni. Také tam budou podle ředitelky Renaty Jeřábkové čekat na výsledky následných PCR testů. Jeden z pozitivních výsledků antigenního testu byl u žákyně, která má za sebou očkování druhou dávkou, což by se teoreticky mohlo na testu projevit.

V Základní škole v Plaňanech zaznamenali také tři záchyty.

Lidé v rouškách na vlakovém nádraží v Kolíně.
Chybí peníze? Správa železnic opět zrušila soutěž na úpravu kolínského nádraží

S nulovým záchytem skončila Základní škola v Zásmukách. „Bylo to milé překvapení, nečekala jsem, že budou všechny testy negativní, už nejsem moc optimista,“ poznamenala ředitelka Alena Bernardová. „Každý den, kdy chodí děti do školy, je dobrý,“ dodala.