„Na krizovém štábu jsme se domluvili, že od 7. března se bude očkovat sedm dní v týdnu, tedy i v sobotu a v neděli,“ informoval starosta Michael Kašpar s tím, že očkovací centrum je určené pro všechny obyvatele ORP (obce s rozšířenou působností) Kolín. Přijíždí ale i lidé odjinud, zkrátka když u nich nemohou sehnat termín a v Kolíně se jim to náhodou podaří. Celkem jde cca o 90 až 100 tisíc lidí.

Hasiči rozváželi respirátory.
S respirátory dětem dorazilo i zábavné poučení od hasičů

U očkovacího centra je pro návštěvníky vyhrazené parkoviště nemocnice (cca 20 míst) a město vyhradilo i nejbližší část ulice U Nemocnice (cca 17 míst). Denně zde pomáhají s organizací parkování a chodu centra zaměstnanci nemocnice i hlídka městské policie. „Parkování celkem funguje, systém nebudeme měnit,“ doplnil starosta. Pokud by bylo třeba, město je připravené vytvořit další očkovací místo v městském společenském domě, kde funguje antigenní testování.

„Aktuálně jednáme s Českým červeným křížem o otevření dalšího odběrového místa pro antigenní testování v Kolíně,“ dodal starosta s poděkováním všem lékařům, sestrám i zaměstnancům nemocnice za profesionálně zvládnutý systém vakcinace.