Ve středu 17. dubna se mažoretky zúčastní pozvánky na blížící se festival dechové a orchestriální hudby Kmochův Kolín. Spoluúčinkovat budou i další dětské sbory a velkou zajímavostí je koncert orchestru Cardinia Civic Concert Band z daleké Austrálie, který je vedený mladou dirigentkou Kim Thomsen. Pak se děvčata vydají hned na několik soutěží.

„Vystupovat bude menší Srdíčko, jsme zvány a velice se těšíme. Máme před sebou tři soutěže v Nymburce, Hradci Králové a v Čáslavi. V neděli 21. dubna jdeme na atletické závody, pak 8. května na Den záchranářů. Velká děvčata jedou ještě do České Kamenice na Mezinárodní festival dechových hudeb, tam jede Srdičko 1,“ sdělila Jarmila Pavlíčková.

V Městském společenském domě v Kolíně se na svém společném turné zastavily kapely Hradišťan, Spirituál kvintet a operní zpěvačka Dagmar Pecková.
Dvě špičkové kapely a operní diva rozdávaly hudební radost

Pro některé mažoretky je odměnou i soustředění v krásném Španělsku. Tam s nimi pojede Jarmila Pavlíčková už potřetí. „Od 15. června se chystáme na soustředění do Španělska, do města Lloret De mar s cestovní kanceláří Mona Tour. Zde pobudeme týden, děvčata budou mít ráno trénink a večer vystoupení. Jede nás celkem dvacet osm, s dětmi jedou i rodiče. Ti pak využiji volný čas podle sebe,“ řekla Jarmila Pavlíčková. „Jedou i děvčata ze Základní umělecké školy Přelouč, pět nás letí letadlem, zbytek jede autobusem,“ doplnila.

Učitelka Jarmila Pavlíčková vede mažoretky od roku 1990. Jejíma rukama prošlo stovky dětí. Za svou aktivitu získala v roce 2013 i výroční cenu a Otakarův reliéf za Osobnost Kolína. S tanečním klubem Srdíčko se účastnila mnoha vystoupeních po celé Evropě, a její svěřenkyně získaly velké množství ocenění.

„Duševně mě to stále moc baví, ale tancuji už jen pusou. Těší mě když vidím, jakou mají děvčata radost. Snažíme se zapojit i trošku moderny, hlavně aby je to bavilo. Teď jsme byly na plese podnikatelů, tam dělaly country skladbičku, nebylo to jen o pochodování ale i o taneční sestavě,“ uvedla na závěr Jarmila Pavlíčková.

Biker Tomáš Paprstka na jarním soustředění v Chorvatsku.
Sportovec kraje Tomáš Paprstka říká: Na vrchol je ještě kus cesty