Více k tomu řekl starosta Vít Rakušan poté, co se vedení města setkalo s představiteli úklidové firmy. „AVE jako správce komunikací vybírá ulice, které uzná za vhodné, že je třeba je drobnými stroji uklidit," řekl.

Město však někdy s výběrem ulic k úklidu nesouhlasilo. „V některých případech nám přišlo, že se zbytečně čistí ulice, které podle našeho názoru nevykazovaly výrazné znečištění. A v jiných naopak nepořádek zůstal," podotkl.

Úklidová firma tak bude zasílat městu plán úklidu s týdenním předstihem, aby město mělo dostatek času rozhodnout se, zda navrhnuté lokality potřebují úklid, nebo by si ho zasloužily jiné. „Doufám, že se zefektivní výběr ulic a lokalit kde čistit," dodal.

Změnu okomentovala také Věra Suchomelová, jednatelka firmy AVE Kolín. Ta celé opatření považuje pouze za změnu v tom, že město bude mít nyní delší čas, kdy může na návrh zareagovat. „Respektuji přání města, aby mělo více času na vyhodnocení komunikací, které se budou čistit," řekla.

Podle jejích slov se však vždy firma domlouvala s městem, co se bude uklízet. „Akorát to nebylo s týdenním předstihem, ale třeba jedním dnem nebo dvěma dny. Je to vzájemná dohoda," dodala.