Oproti loňskému prvnímu ročníku se turnaje zúčastnilo dvojnásobné množství soutěžících. Téměř 120 závodníků z celé České republiky se postupně vystřídalo na dvou závodních plochách vybavených elektronickým systémem hodnocení.
„Celkově byl turnaj velmi povedený a k vidění byla řada vynikajících výkonů," zhodnotila turnaj Veronika Soliz Rudon.

„TAEHAN opět dokázal, že soupeři si na nás musejí dávat dobrý pozor," dodala ještě. Čtrnáct z devatenácti kolínských závodníků dosáhlo na medailové pozice, další se probojovali do finále a skončili na krásných 5. místech.Stoprocentní úspěch slavily kolínské trojice, všechny tři získaly zlatou medaili.„Ve dvojicích jsme do medailové sbírky přidali ještě tři zlata, jedno stříbro a jeden bronz," vyjmenovala další úspěchy Veronika Soliz Rudon. Se ziskem 57 bodů Kolíňáci Havířovský pohár suverénně vyhráli, a nechali tak za sebou druhý sportovní klub Kangsim a třetí Sejong z Prahy. 

Měl jsem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili

Kolín – Jedním z dlouhodobě nejúspěšnějších závodníků kolínského klubu Taehan je žák třetí třídy 2. ZŠ Kmochova v Kolíně Šimon Hájek. Zeptali jsme se ho na jeho sportovní úspěchy.

V sobotu jsi absolvoval v Havířově první letošní závody zařazené do extraligové soutěže pro rok 2015, jak jsi dopadl?
Měl jsem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Zlatou jsem vyhrál společně s Katkou Svítilovou ve dvojicích a ještě s Katkou a Haničkou Lee ve trojicích.

Jak se ti cvičí s holkami?
Cvičím s Káťou a s Haničkou a s oběma se mi cvičí dobře. Ve dvojicích to ani jinak nejde, tam musíme být kluk a holka.

Jak často trénuješ?
Trénujeme dvakrát týdně. Jezdíme na zimní i letní soustředění a pravidelné semináře. Já ještě doplňkově cvičím jednou týdně gymnastiku.

Účastníš se i závodů v zahraničí?
Zatím jsem na žádném zahraničním turnaji nebyl, ale příští týden jedu poprvé na turnaj do rakouského Tullnu. Uvidíme, kolik bude soupeřů.

Jaké další závody tě čekají v České republice?
Na další závod v ČR se těším, bude to v neděli 19. dubna v Kolíně, už pátý ročník turnaje Kolín Cup 2015, který bude letos pro vyšší technické stupně ještě navíc otevřeným mistrovstvím ČR – Czech Open 2015. Protože se turnaj koná ve sportovní hale „Spojů" u nás v Kolíně, přijde se podívat i babi s dědou.

Jakých dalších úspěchů si dosáhl?
Vloni jsem vyhrál extraligu. Moc se mi líbil pohár, co jsem dostal na slavnostním vyhlášení v Praze. Bylo tam dobré jídlo. Náš klub TAEHAN vyhrál extraligu i v soutěži týmů.

Co ti přináší cvičení taekwondo WTF s jihokorejským mistrem LEE Youn Jae a jak dlouho už cvičíš?
Cvičím od pěti let, své trenéry mám rád, jsou sice přísní, ale na tréninku je i legrace. Hrajeme hry na kondici a rovnováhu. Učíme se čím dál těžší technické sestavy (poomsae, čti „pumse"). Já mám nyní 1. kup, to je nejvyšší technický stupeň, takže musím na závodech už cvičit první mistrovskou sestavu KORYO, tu jsem si dlouho nemohl zapamatovat a vím, že na její správné zacvičení potřebuji ještě větší sílu. Letos mě čekají těžké zkoušky na první mistrovský stupeň – dan, vlastně poom (čti „pům"), dokud mi nebude 15 let, nemůžu používat černý pásek a označení dan, do 15 let budu nosit podélně pruhovaný černočervený pásek, teprve po patnáctých narozeninách můžu použít pásek černý.