Dokončená je také výsadba 82 stromů po městě, z toho 23 ve Sladkovského ulici (javory, třešně, buk, muchovník, platan, lípa, dřezovec, dřín a jeřáb), sedm jasanů v Moravcově jako náhrada za pokácené topoly, 32 slivoní ve Smetanově, 18 bříz v ulici V Břízách a dále po jednotlivých kusech 
v různých lokalitách, což jsou nejčastěji javory a katalpy.

V těchto dnech se chýlí ke konci revitalizace zeleně tří vnitrobloků ve Sladkovského ulici, do konce dubna se bude vysazovat zeleň ještě u Labe pod Masarykovým mostem (Podskalské nábřeží).

„Stejně jako vloni nyní připravujeme květinové pyramidy a mísy na sloupy veřejného osvětlení," říká jednatelka AVE Kolín Věra Suchomelová.

Už je osázeno a předpěstovává se ve sklenících. Začátkem května budou květiny umístěny do města do stejných míst i ve zhruba stejném počtu jako vloni, čili pyramidy na Karlovo náměstí a do Kutnohorské a Rubešovy ulice, závěsné květináče budou v centru města a na starém mostě.

„Do misek přijde calibrachoa v červené, modré a žluté barvě plus plektrantus, což je zelenobílý list. Do pyramid na náměstí budou osázeny červené muškáty a do pyramid v Rubešově a Kutnohorské ulici fialovo-růžové petúnie," upřesnila Věra Suchomelová.