„Město Kolín má konečně stránky, které odpovídají dnešnímu trendu a především v co největší míře respektují návštěvníka,“ předeslala tajemnice Městského úřadu v Kolíně Dagmar Soukupová a zdůraznila, že důraz byl kladen na to, aby lidé na stránkách města našli snadno a rychle vše, co chtějí a co je zajímá.

„Co považuji za velmi důležité, je právě nové přizpůsobení pro zobrazení na mobilních zařízeních, což je sice v dnešní době samozřejmostí, ale staré webové stránky responzivní zobrazení neměly, původní web města nás provázel celých jedenáct let. Zájemci o aktuální dění ve městě mají nyní informace dostupné opravdu kdykoli a kdekoli,“ uvedla.

Nový městský web Kolína.Nový městský web Kolína.Zdroj: Deník/Jana Martinková

Pro online komunikaci s úřadem z pohodlí domova bude nadále sloužit Portál občana, který je dostupný na adrese portal.mukolin.cz. „Provedli jsme digitalizaci mnoha úředních agend. Celou řadu věcí lidé nově vyřídí elektronicky prostřednictvím Portálu občana,“ zdůraznila tajemnice.

Nové městské stránky jsou v základním rozdělení rozčleněny na sekce O městě, Město a úřad, Chci se dozvědět a Volný čas (kolinzije.cz).

Z předávání ocenění Kolínu za první místo v soutěži Přívětivý úřad.
Kolín je opět nejpřívětivějším úřadem v republice. Obhájil loňské prvenství

Také kolínské informační centrum má nové stránky. Na portálu kolinzije.cz uživatelé najdou informace z města a regionu, ale databázi ubytovacích a stravovacích zařízení, volnočasových aktivit i služeb. Jsou to například pozvánky na akce a informace ze společenského dění v Kolíně. Právě tento portál obsahuje kalendář akcí, který býval na původním webu.

Nové městské stránky jsou samozřejmě propojené se sociálními sítěmi, návštěvník může obsah stránek sdílet například na svém facebookovém profilu či odeslat článek jednoduchým kliknutím.

Stránky ještě doznají v nejbližších dnech drobných kosmetických úprav provedených na základě zkušeností a návrhů z ostrého provozu.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.