Většinu povrchů zařízení v kuchyni a skladu pokrývala mastnota nebo prach. V chladicích zařízeních se nacházely povrchy polic znečištěné zbytky pokrmů a kousky potravin, na dně chladicího zařízení vytékala voda. Povrchy polic, dřezů, vodovodních baterií byly pokryty mastným povlakem. Podlahy pod pracovními stoly, varný úsek, obklady za varným úsekem a podlaha kolem varného úseku byly znečištěny mastnou špínou a množstvím kousků potravin a dalších předmětů. Vnitřní povrchy mrazicího zařízení byly značně namražené a znečištěné od potravin.

Z těchto důvodů hygienici nařídili v provozovně pozastavení činnosti přípravy a podávání teplých a studených pokrmů do doby, než bude provozovna řádně uklizena.

Školní obědy. Ilustrační snímek
Většina školních jídelen solí víc, než je zdravé. Doporučení plní jen desetina

Dále byly v chladicích a mrazicích zařízeních zjištěny polotovary vyrobené v provozovně, u kterých nebylo možné určit datum výroby a použitelnosti. V mrazicích boxech ve skladu bylo ve třech plastových nezakrytých nádobách uloženo nakrájené tofu. V ohřívací vaně v gastronádobě byl uložen pokrm sladkokyselá omáčka určený k výdeji zákazníkům, kde na stěnách nádoby byly patrné zaschlé části pokrmu. Hygienici nařídili vyřadit tyto potraviny a pokrm z použití ve stravovací službě.

Provozovatel restaurace prokázal účinnou součinnost a provozovnu řádně uklidil do rána následujícího dne, bistro tedy mohlo být znovu otevřeno. Provozovateli byla udělena finanční sankce, jejíž výše zohledňovala rychlé odstranění nedostatků.