To by byly pro investiční plány rozhodně zajímavé peníze, podotkl kolínský starosta Vít Rakušan. „Když si představíme, že dluhová služba je kolem 100 milionů ročně, tak by to znamenalo více jak roční bezdlužnost Kolína," řekl.

Jak dále vysvětlil, všech pět firem by mělo být převážně výrobních, nemělo by se jednat o skladové prostory, řeč je také o možné výstavbě například čerpací stanice v zóně, naznačil starosta města.

Město už více jak rok jedná o prodeji velkého pozemku v zóně. Zda to souvisí s dlouho diskutovanou investicí, která by měla být po TPCA druhou největší továrnou v zóně, však vedení města nespecifikovalo. „Ještě máme jednu významnou zahraniční investici, název firmy ještě říkat nebudeme. Myslíme si, že nejdéle v létě s největší pravděpodobností oznámíme, že firma bude mít zájem koupit pozemek," řekl Vít Rakušan.

Průmyslová zóna

Kolínská zóna by však nebyla plná, ani kdyby se podařilo všechny tyto pozemky prodat. Podle vedení města ještě nějaké zbydou, radnice se navíc snaží prodávat pozemky tak, aby nezbyly neprodejná místa mezi jednotlivými investory.