„V pátek máme sezení, kde budou předloženy návrhy smlouvy. Sedneme si k nim s místostarostou Tomášem Růžičkou, vyhradili jsme si na to čas," vysvětlil.

Smlouva by počítala se spoluprací na čtyři roky, bude v ní deklarováno několik obecných témat, které bude chtít koalice prosadit. Ta bude mít sílu 22 křesel z 27 v zastupitelstvu a 8 míst z 9 v radě města. „Dohodli jsme se, že tentokrát půjdeme cestou podrobnějšího programového prohlášení. Koaliční smlouva bude mít obecné body, které budou dále rozpracovány," podotkl Vít Rakušan.

Konkrétní body ale zatím neprozradil, a to ani koaliční smlouvy, ani programového prohlášení. Koaliční smlouva by podle jeho slov mohla být hotová a podepsaná příští týden. Programové prohlášení by mělo být připraveno souběžně s rozpočtem na rok 2015.

Bude Karel Molnár (ČSSD) součástí koalice?

Starosta Vít Rakušan okomentoval i přítomnost Karla Molnára (ČSSD) v radě města, jak jsme vás informovali již včera. „Karel Molnár je jediný, kdo se za ČSSD dostal do zastupitelstva. Je to zkušený zastupitel. I kdyby neměl podepsat koaliční smlouvu, tak zástupce opozice v radě může přinášet jiné názory a budeme kontrolováni přímo," řekl.

Zda koaliční smlouvu podepíše Karel Molnár, to zatím není jasné. „Budeme mít schůzi příští pondělí, kde požádám o mandát k podpisu. Budeme se i bavit o tom, jaké věci by měly být v koaliční smlouvě, určitě tam bude průnik témat," řekl nám Karel Molnár. Podle svých slov se chce zabývat problematikou městského dluhu a jeho snížením, rekonstrukcí autobusového nádraží a řešit stavbu multifunkční sportovní haly během tohoto volebního období, chce se zabývat tématem zřízení bankomatu na kolínském Zálabí.