Oba týmy na sebe přitom na ledě nenarazily. Kolínští se vraceli vlakem ze zápasu v Mělníku a přibližně desítka příznivců Kutné Hory zůstala na nádraží po vítězném zápase s celkem Žabonos.

Podle očitých svědků si kutnohorská skupinka evidentně počkala na své „kolegy" z Kolína. Těch bylo ve vlaku asi dvacet. Většina už na sobě neměla dres a chodili po malých skupinkách. „To nejspíš zmátlo zmíněná agresivní stvoření z pochybného kutnohorského spolku, která se chtěla vybít na první skupince,“ myslí si jistý fanoušek na kutnohorském webu.

Když prvních přibližně šest Kolíňáků prošlo kolem čtvrtého nástupiště, vyřítil se ze schodů holohlavý příznivec s hanlivými pokřiky na adresu Kolína. „Šel vyhledávat bitku mezi normální fanoušky. Na pomoc měl i kamaráda s teleskopickým obuškem,“ pokračoval s líčením sobotního zážitku webový diskutující.

„Obušek mu ovšem dokázal jeden z kolínských fanoušků vytrhnout a šel ho tímto nástrojem, kterým sám dostal, párkrát přes záda umravnit,“ pokračoval příznivec, který si raději nepřál být jmenovaný. Všemu přihlížely skupinky obou táborů.

To však nebylo vše. Mladík s kuklou opět začal cosi pokřikovat na adresu Kolína. I on byl zpacifikován. Kukla mu byla odebrána a po dobře mířené ráně se poroučel k zemi.

Když bylo po všem, přilétla ještě ze strany TSK (tak si kutnohorská skupinka fanoušků říká) na otočené fanoušky prázdná skleněná láhev.

V uvozovkách porážku ve vyvolaném konfliktu přiznávají fanoušci z Kutné Hory na svém webu. „Nejvíc mě mrzí, že půlka z TSK odjela prvním vlakem a nepije s námi v nádražní hospodě. Což se pak ukáže, jako hlavní chyba a také naše další prohra. Nebudeme si nic nalhávat, ale střet s kolínskými Kozly nebyl náhoda, jen naše smůla, že jich bylo víc,“ píše se tam doslova.

Na místě pak musela zasahovat i rychlá záchranná služba. „Ve 22.30 hodin jsme byli voláni na nádraží v Kolíně, kde se měl nacházet muž v bezvědomí. Pacienta jsme poté odvezli s poraněním hlavy do nemocnice,“ uvedla Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

O konfliktu ví i kolínská policie. „Výpravčí nám skutečně ohlásil, že na nádraží se nachází zraněný mladík. Vytěžením policisty dotyčného (zraněného) a dalších přítomných osob bylo zjištěno, že muž se opil a zranění si způsobil sám pádem ze schodů,“ popsala Petra Čimová z kolínské policie s tím, že tedy nešlo o žádný přestupek ani trestný čin.