. „Obávali jsme se, že všichni rodiče s dětmi půjdou na náměstí a sem k nám nepřijde nikdo. Naše obavy se naštěstí ukázaly zbytečné, dorazilo téměř úplně stejně návštěvníků jako loňský rok,“ sdělila Jarmila Kašparová, ekonomka společenského domu.

„Máme raději domácí čerty a Mikuláše než importovaného Santa Clause,“ vyjádřila se jedna z maminek u vchodu do sálu. Na schodech tradičně seděli čerti, Mikuláš i andělé a každému malému návštěvníkovi rozdávali balíček sladkostí a malý dárek v podobě hračky. V sále je pak čekalo divadlo kolínského Jardy Slavíka, jehož členové jim zahráli pohádku, roztancovali je a ty nejodvážnější pozvali na jeviště, aby zazpívali nebo zarecitovali.

Zatímco na náměstí se bojovalo o to, kdo se dostane k pohádkovému kamiónu nejblíže a nakonec na něm nezatancoval ani avizovaný Taneční klub Kocour Modroočko, protože se prostě přes masy lidí k němu nedostal, v sále Městského společenského domu se děti v klidu vydováděly a ještě si odnášely něco na zub či na hraní. (hej)