Bigbeat pro Maxima jste chystal spoustu měsíců, jaký máte pocit teď, když je po všem?

Jsem spokojen a plný úlevy, že vše dopadlo tak, jak asi mělo dopadnout.

Co bylo nejtěžší, pokud se ohlédnete za organizací celé akce?

Když se současně s otevřením návštěvnické brány nad pivovarem objevil neskutečně černý lokální mrak. To mě přepadaly mdloby a snad jediný fakt kvalitní stres. Myslel jsem, že to se mnou „švihne".

Vraťme se na začátek. Kdy vlastně přišla ta prvotní myšlenka na hudební akci?

Když jsme seděli se Zbyňkem a vyprávěl mi o problémech spojených s transportem Maximka.

Od začátku jste počítal s takto velkolepou akcí? Maminka Maxima mi na místě říkala, že takto velkou akci nejprve nečekala…

Od začátku ne. Ale když jsem tak kalkuloval, říkal jsem si, že by to chtělo udělat pořádně. A ne „na punkáče" jak je ode mě zvykem…

Během akce jste měl ještě spoustu úkolů. Přestavoval jste pódium pro kapely, sám vystoupil a ještě v přestávkách na pódiu hovořil. Užil jste si to vůbec?

Užil. Hodně jsem si to užil. Když jsem viděl, jak se lidi baví, a krom drobných potíží se zvukem nic v podstatě nedrhlo, musel jsem si užívat. Nebylo třeba stresovat.

Bylo těžší celou akci chystat, nebo ji pak ukočírovat na místě?

Rozhodně chystat. Na místě, díky skvělému přístupu personálu, který převážně tvořili naší kamarádi, už to byl opravdu koncert.

Jak hodnotíte přístup jednotlivých kapel? Přijaly kapely účast bez váhání, nebo jste jim dával čas na rozmyšlenou?

Přístup kapel byl úžasný. Čas potřebovaly pouze na to, aby proběhla kontrola termínů akce. Všichni manažeři, respektive kapelníci, odpověděli naprosto profesionálně obratem. Věřím, že se vystupujícím členům líbil nejen ohlas publika.

Největší hvězdou večera byli Wohnouti, věděl jste, že s nimi zazpívá také otec Honzy a Matěje, Oleg Homola?

To jsem věděl. Jednak s ním hraji v happy punkové formaci Try Duby, takže se o chystaném na zkoušce zmínil. Museli jsme kvůli tomu Wohnoutům natáhnout koncert o patnáct minut, což vůbec nebylo na škodu. Nevěděl jsem, celkem paradoxně, že Oleg vystoupí také s námi, s EMMA bandem. To jsem docela koukal, když přišel na pódium s tím chomoutem na krku a jal se mikrofonu.

Nelze se nezeptat na to, zda plánujete pokračování akce…

Již při rozhovoru na pódiu jsem říkal, že pokud to bude nutné, něco vymyslíme. Ale nebudu akci opakovat pravidelně.