Jak potvrdili na odboru životního prostředí, náhradní výsadba za ně samozřejmě bude, ale až později, až se uskuteční plánovaná oprava ulice.

Další větší kácení bylo v Sendražicích v Palackého ulici, kde bylo sedm již proschlých jeřábů, pět bříz muselo být pokáceno v ulici V Břízách. Důvodem byl špatný zdravotní stav stromů. Na mnohých se podepsalo loňské silné sucho, další stromy byly napadeny hnilobou. Spíše výjimkou byl fakt, že stromy rostly velmi blízko staveb.

Téměř čtyři desítky stromů bylo pak v ulicích města nově vysázeno. „Například osm okrasných třešní v Bachmačské ulici, dva javory mléčné v Pejřimské ulici a dva v Heverově, platan v parčíku u Theresie apod,“ upřesnila Tereza Matyášová z odboru životního prostředí.

Chátrající cukrovar v Cerhenicích
Městys získal další peníze na cukrovar

Během jara se nyní plánuje výsadba dalších 24 stromů a do ulic přibude i kolem čtyř set keřů. Bude se sázet v Jateční ulici, v Tylově nebo třeba na Spálence.

Jarní atmosféru již pomalu začínají dokreslovat nové cibuloviny, například v ulici Politických vězňů na Kollárově náměstí, ve Formánkově parku. Vykvétají narcisy, tulipány, hyacinty či krokusy. Letničky se pak objeví v Havlíčkově ulici, a to na ploše plných 250 čtverečních metrů.

Dopravní nehoda u nájezdu na dálnici D11 na trase Praha - Hradec Králové nedaleko Polní Chrčice.
Po převrácení nákladního auta byl muž převezen na chirurgii
Ilustrační foto.
Středočeši se v rámci republiky nejméně žení a vdávají
Teplé počasí - Ilustrační foto
Duben podle meteorologů? Teploty porostou, v průměru až na 18 stupňů