Úvodní scénkou příletu na Honolulu jej zahájili manželé Emil a Leona Maryškovi, kteří celým večerem provázeli a v prvních ročnících bálů i účinkovali v kapele Emma. Dlouho dopředu beznadějně vyprodaný ples zaplnil společenský dům od restaurace až po Komorní sál s pestrou hudební společností.


V Budvarce vyhrávala kapela Elka vedená Leošem Kubečkem se zpěvačkou Michaelou Řehákovou, účastnicí několika vyhledávacích pěveckých soutěží, která se ve velkém sále představila po půlnoci sólovým recitálem.
Tam po celý večer návštěvníky bavil čáslavský taneční orchestr Březovanka. „Na tomto plese vystupují již od roku 2001, takže letos zde hrají již čtrnáctý Jarní bál," vypíchli v úvodu moderátoři. U salónků pak hrál další tradiční účastník tohoto bálu, kapela Combo 2 Ládi Hollase a v Komorním sále Bezděkovská taneční kapela BTK Martina Jirmana se zpěvačkou Gabrielou Thérovou.
Kromě tomboly, skleničky alkoholu na uvítanou a ochutnávky pochutin jednoho z místních řeznictví jsou dalším lákadlem plesu doprovodná vystoupení.
Ta otevřela stylově choreografie nazvaná Havaj Tanečního klubu Kocour Modroočko, který se posléze ještě jednou předvedl s modrožlutým oblečením coby Mimoni. Do Brazílie návštěvníky zavedly mažoretky Srdíčko vedené čerstvou nositelkou ocenění Osobnost roku Jarmilou Pavlíčkovou.


Tradičně s novou premiérou se na Jarním bálu představuje pánská taneční skupina Rasputin, která tentokrát pobavila přeměnou českých vodníků na Mitche Buchannona ze seriálu Pobřežní hlídka na hudbu sahající od písniček Jiřího Štědroně a Ronnyho Martona až po muziku ze seriálu se zapojením divaček do choreografie.


Třemi vystoupeními se představila pražská taneční skupina Crock 14, která návštěvníky nejdříve nadchla stepařskou show nazvanou Destiny, posléze je pod názvem Když v baru houstne dým zavedla do časů Limonádového Joa a kankánu a před jednou hodinou ranní v choreografii Blackmore's Night předvedla americký step clogging. Ještě před tím zatančili latinskoamerické tance Karolína Škrabánková a Lukáš Bříza. Ani stylové oblečení neušlo pozornosti pořadatelů a ti nejlepší nejen s havajskými věnci na krku byli odměněni dárky. Finanční výtěžek z bálu je tradičně věnovaný potřebným a ani letošek nebude výjimkou.