Kolínu se podle místostarosty Michaela Kašpara daří, město si tak podle jeho slov může dovolit připravovat další investice.

Jaké ale vedení kolínské radnice plánuje? Dočkat dalších oprav by se měl i zámek, v jehož areálu je mimo jiné podnikatelský inkubátor. „Významnou rekonstrukcí je nádvoří v horní části zámku, určitým způsobem chceme pokračovat dále i příští rok, logicky by se měla zkultivovat spodní část nádvoří," řekl Michael Kašpar.

Záleží však, zda město získá dotaci od ministerstva. Pokud se bude dařit i v tomto směru, zámek by se mohl dočkat omítnutí, respektive východní křídlo, kde sídlí stavební úřad.

NOVÁ ROLBA

Investovat se radnice chystá také do vybavení zimního stadionu, koupit chce rolbu za zhruba tři miliony korun, mělo by ji mít k dispozici do března. Stávající rolba, kterou používají na zimním stadionu, bude tedy záložní. „Daří se dobře i Správě městských sportovišť Kolín, a to i přes léto, které letos nebylo optimální a tržby z letního provozu byly nižší. Naopak vyšší byly z vnitřního bazénu, příměstských táborů a plavecké školy," podotkl.