Obyvatelé Družstevní ulice, kde by hřiště mělo stát, se obávají hluku. „Většina je s projektem srozuměna. Obyvatel jednoho vchodu je ale nehlasitějším protestujícím," vysvětlil Vít Rakušan, kolínský starosta, jádro problému. „Přitom se ale nejedná o žádné velké centrální hřiště. Přitom to je generace stmelující projekt. Jak jinak zvyšovat standard žití v těchto lokalitách?" řekl starosta.

Na řadě je nyní setkání s vedení města s protestujícími, kde by se jim projekt více přiblížil. „Zkusíme jim to vysvětlit, zeptat se, co jim vadí. Pokud je ale nepřesvědčíme, tak se spolehneme na to, že většina obyvatel tamější lokality s hřištěm souhlasí," podotkl Rakušan.

Obavám z nárůstu hluku se divil i místostarosta Jan Pospíšil. „My starší si pamatujeme, že mezi domy v tamější oblasti bývalo fotbalové hřiště, na druhé straně v Tyršově ulici velké pískoviště. To nám v zimě, když mrzlo, tátové polévali, abychom tam mohli bruslit," zavzpomínal.

Vleklý problém s umístěním hřiště pro seniory řešilo město již několikrát. „Musí být v dochodné vzdálenosti, nemá smysl, abychom něco takového postavili například na Kmochově ostrově, kam by lidé nedošli," vysvětlil starosta Vít Rakušan důvod pro umístění hřiště na sídliště.

Senioři by po dostavení měli dispozici jednoduché stroje, které by jim umožnily procvičovat a posilovat různé části těla. V Kolíně se chystá též speciální workoutové hřiště pro mladé, a sice na zálabské straně kolínské lávky. Jednoduchá soustava hrazd by umožnila potrápit tělo.