VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Gurmáni prý pizzu z kamenné pece poznají

Kostelec n. Č. l. – Pizza. Dnes už takřka každodenní pokrm.

2.8.2010
SDÍLEJ:

Pizzerie restaurant Museum a Radek UlomFoto: Deník/ Michal Bílek

Vždyť komu by nechutnala? Pizzerie restaurant Museum Radka Uloma ale nenabízí pouze pizzu. Pochutnat si můžete na široké nabídce jídel.

Čím byste lidi nalákal do své restaurace?

Určitě tím, že připravujeme kvalitní jídla. Nepoužíváme žádné polotovary, to je důležité, protože v dnešní době se hodně používají všelijaké umělé přípravky. Když lidé přijdou, mají záruku, že dostanou čerstvé maso. To navíc beru od místních dodavatelů.

Jak dlouho už pizzerie funguje?

Necelých dva a půl roku.

Na co lidé můžou zajít?

Nenabízíme pouze pizzy. Zákazníci si můžou objednat steaky nebo těstoviny, saláty. Každý si prostě najde něco, co mu bude chutnat. Guláše, omáčky a hotovky ale nenabízíme.

Proč ne?

Nerad to vařím.

Co naopak děláte nejraději?

Jsem takový minutkový, takže to (směje se). Baví mě to i připravovat daleko víc.

Jak jste se k vaření dostal?

Když jsem se rozhodoval, byla to jasná volba (směje se). Prostě mě to vždy hodně bavilo.

Takže nějaké kuchaře v rodině nemáte?

To ne. Jsem asi jediná černá ovce (usmívá se).

Takové byly reakce?

Kdepak, nikdo mi to rozhodnutí nevyčítal. Ale řekl bych, že to byla dobrá volba.

Pizzaři vedou debatu, jestli připravovat pizzu v elektrické nebo kamenné peci. Jak to vidíte vy?

Rozdíl je v chuti. Když používáte tvrdé dřevo, tak to té pizze něco dá. Je to pracnější, co se týká čištění. Občas se stává, že na pizze uvidíte kus dřeva, ale to k tomu patří.

Takže elektrickou nedoporučujete?

To neříkám, ale to si stejně můžete udělat pizzu doma, když použijete elektrickou pec.

Ocení to zákazníci?

Kdo se v tom vyzná, tak si to třeba i pochvaluje, aniž by byl uvnitř. Osobně ale velký rozdíl nepoznávám.

Je velká konkurence pizzerií?

Takové restaurace prožily ohromný boom, který ještě trvá.

Projevila se finanční krize?

Loňský rok ani ne, dopady jsou teprve letos. Lidé šetří a chodí jíst do restaurací méně. Ale otevírá se i hodně nových restaurací, takže těžko říct.

Co máte nejraději k jídlu?

Asi steaky. Každý si myslí, že to je jednoduché, ale není to pravda.

Jak je to možné?

Musíte si s tím trochu pohrát.

Vaříte i doma?

Někdy ano, manželka mě k tomu občas pustí (směje se).

Ženy si prý chválí muže, co umí vařit, je to pravda?

Moje manželka doma vaří. Zatím jsem nezaznamenal, že by si pochvalovala manžela kuchaře.

Autor: Jakub Šťástka

2.8.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 13 200 Kč

Prodavači smíšeného zboží Prodavač/ka - pokladní. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13200 kč, mzda max. 14200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt: Krejčová Marie, tel.: 602107921 kdykoliv, , e-mail: krejcova@jednotanbk.cz,, osobně - po předchozí telefonické dohodě., , Pro prodejnu v Pečkách hledáme prodavače/ku - pokladní., Požadujeme pracovitost a poctivost., Vyučení v oboru a případná praxe vítána., , Zájemci se mohou hlásit u pí. Peterčákové tel. 724 092 860 nebo u pí. Krejčové tel.602 107 921, nebo e-mail: krejcova@jednotanbk.cz. , , , Pracovní doba: Po - Pá 5h - 17h, So - Ne 7 - 10:30 - střídání směn, dlouhý a krátký pracovní týden., , Zaměstnanecké výhody: stravenky, 25 dní dovolené.. Pracoviště: Jednota, spotřební družstvo v nymburce - pečky, Tř. Jana Švermy, č.p. 563, 289 11 Pečky. Informace: Marie Krejčová, +420 602 107 921.

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 15 000 Kč

Pomocníci v kuchyni Pomocná síla do kuchyně. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt: , e-mailem: vaclavvolny@seznam.cz, telefonicky: Pondělí - pátek - DOPOLEDNE - Volný Václav, tel.: 724 552 518, , Náplň práce: pomocné práce v kuchyni., , Pracovní doba: turnusové služby., , Praxe vítána.. Pracoviště: Václav volný - restaurace vodní svět, Masarykova, č.p. 1041, 280 02 Kolín 2. Informace: Václav Volný, +420 724 552 518.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 24 000 Kč

Svářeči Svářeč kovů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč, mzda max. 26000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt: , Braňková Jana, tel.: 702016285, , e-mail: brankova@zpa-pecky.cz., , Požadujeme: Svářečský průkaz na MIG/MAG a TIG, Státní zkoušky na MIG/MAG a TIG, znalost výkresové dokumentace, samostatnost.. Pracoviště: Zpa pečky a.s., Tř. 5. května, č.p. 166, 289 11 Pečky. Informace: Jana Braňková, +420 702 016 285.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři 22 000 Kč

Mechanici a opraváři elektronických přístrojů Mechanici. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč, mzda max. 29000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt:, Jindrová Barbora Ing. MBA, tel.: 321 759 237, 8 - 13 hod,, e-mail: barbora.jindrova@otk.cz,, osobně: po - st 8 - 10 hod., , Zapojte se do projektu Servis a údržba 2.0. Rozšiřujeme řady našich dlouholetých zkušených zaměstnanců v údržbě a chceme dát našim strojům péči, kterou si zaslouží. Vlastníme širokou škálu polygrafických a dalších strojů, které budete mít možnost detailně poznat. Rádi přivítáme zkušené mechaniky, i ty méně zkušené, kteří splňují naše požadavky., , Pracovní poměr na 7 měsíců potom možnost prodloužení., , Pracovní náplň:, - Oprava a údržba strojů a zařízení., - Identifikace příčin poruch, detekce chyb, návrh a realizace oprav., - Výroba a oprava drobných náhradních dílů na obráběcích strojích., - Broušení výsekových nástrojů., - Provádění plánovaných preventivních prohlídek strojů., - Administrace záznamů o provedených opravách., - Výpomoc při manipulaci s movitým majetkem, zařízením a stroji., , Požadavky:, - Bezúhonnost - čistý trestní rejstřík , - Znalost práce s PC, - Znalosti práce zámečníka, - Zkušenosti na pozici mechanika strojního zařízení a tiskařských strojích, - Doložit životopis při prvním kontaktu, , Zaměstnanecké výhody:, Podnikové stravování, poukázky na děti, sick day, slevy na bankovní produkty, firemní akce, Najdi svého kolegu, náborový příspěvek.. Pracoviště: Otk group, a.s., Plynárenská, č.p. 233, 280 02 Kolín 2. Informace: Barbora Jindrová, +420 321 759 237.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

31. ročník Jarního setkání, alias Jarní burzy Mercedes Benz v Kolíně
65

OBRAZEM: Mercedesy se sjely k Vodnímu světu

Protesty v Nymburce při jednání sjezdu komunistů a maškarní průvod.
133

Proti Zemanovi a komunistům protestovaly stovky lidí

OBRAZEM: Ve Stříbrné Skalici se běhalo pro Lukáška

Stříbrná Skalice - Charitativní běh Od nevidim do nevidim pořádal v sobotu již popáté nevidomý běžec a horolezec Jan Říha.

Velké dějiny i jejich podpis v regionu. To nabízí kladenská výstava

Střední Čechy - Originální kolekci připomínající působení legionářů v období první světové války dokázalo nabídnout zájemcům o historii naší moderní státnosti Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně, které ve čtvrtek přivítalo první návštěvníky rozsáhlé výstavy nazvané Než vznikla republika. 

V kauze policejních nákupů si svědci pochybení nevšimli

Střední Čechy - Jakékoli čachry kolem veřejných zakázek nezaznamenal, stejně jako to, že by se koncem roku nakupovaly zbytečnosti jenom proto, aby se podařilo utratit všechny peníze, které jsou k dispozici. To ve čtvrtek u Městského soudu v Praze řekl zástupce vedoucího odboru správy majetku středočeské policie Miroslav Šťovíček.

V rámci výstavy železničních modelů se strhne i válečná vřava

Střední Čechy - Vlastní železniční zastávku obec Líbeznice na Praze-východ nemá; těmi nejbližšími jsou Hovorčovice, Měšice u Prahy a Zlonín. Od pátku do neděle však bude v obci jedno kolejiště téměř nalepeno na druhé – v nové sportovní hale Na Chrupavce se totiž chystá výstava železničního modelářství ve všech obvyklých rozměrech.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT