„Původní termín nebylo objektivně možné dodržet hlavně kvůli nesouladu mezi dokumentací investora a skutečným geologickým stavem. Zatímco projektová dokumentace předpokládala snadno těžitelné horniny, ve skutečnosti se v místě stavby vyskytovala hornina typu skála, což znamenalo použít těžkou sbíjecí techniku, vyšší pracnost a značné zpomalení prací,“ uvedla mluvčí Geosanu Vlasta Končelová s tím, že součástí zadávací dokumentace přitom nebyla zpráva geologa, ze které by to mohli včas zjistit.

Další zpoždění prý způsobily investice třetích stran – přeložka plynovodu a položení nové internetové sítě. „Tyto investice nebyly součástí smlouvy mezi společností Geosan a městem. Jejich koordinaci a realizaci si zajišťoval investor,“ dodala.

K řešení byly vady a nedodělky, kterých je podle informací radnice 178. „Jedná se o veškeré vady vizuální, nejasnosti projektu v detailech, o subjektivní vidění úpravy detailů a přechodů jednotlivých ploch. Nyní jsou závady nebránící užívání odstraněny. Odstraněny jsou všechny vady z přejímacího řízení, vyjma vad neodstranitelných, které jsou předmětem jednání,“ doplnila Končelová a potvrdila, že s investorem bylo dohodnuto posouzení sporných prací soudním znalcem. Geosan Group usiluje podle mluvčí o dokončení celého procesu smírnou cestou.

Parčík v Pražské ulici doplnily květinové záhony.
Nový parčík doplnily květinové záhony
Naučná stezka v lesoparku Borky v Kolíně.
Do konce roku chce město vylepšit naučnou stezku v Borkách