Park na Masarykově náměstí na celé dopoledne zaplnily stánky místní základní a mateřské školy, školy Purkrabka či mateřského centra Škvoreček, které připravily spoustu zajímavostí pro děti, nechyběly ale ani stánky s nejrůznějším zbožím od koření až po šperky.

A ještě navíc uprostřed vyrostla šibenice. To víte, proces se zlodějem z období baroka si žádal své. Nechyběla ukázka barokní hudby a hudebních nástrojů, sličné dívky předvedly historické tance a kdo chtěl, mohl se těmto tancům i naučit.

Zároveň zde začínala Stezka rytířů, která děti přes plnění úkolů a sbírání bodů provedla až na zámek, kde se jim za jejich odvahu, statečnost a šikovnost dostalo patřičně zámeckého ocenění a odměny.

Příchozí měli možnost prohlídky zámku a v jeho zahradě a nádvoří na ně čekal bohatý program. Nejen vybrané kulinářské pochoutky, po kterých se olízl kdekterý mlsný jazýček, ale také například představení v podání souboru Balestra, umělecké agentury Pranýř a jejích hostů.

V reálných kulisách zámku Savoia se strhla bitva z období třicetileté války, za řinčení kordů a výstřelů palných zbraní se bojovalo dokonce i o zámek samotný. I když samozřejmě pár padlých bylo, představení sršelo humorem, který pobavil velké i malé návštěvníky.

Ti neváhali vyzkoušet stará řemesla, dílničky pro děti, nahlédnout do práce šikovné kovářky nebo dokonce naoko okusit, jaké to asi bylo v mučírně.