Akce má v obci už dlouhou tradici, pořádá se pravidelně už více než deset let. Děti se do veselí a tance pustily skutečně s nefalšovanou vervou, rády se zapojily i do spousty soutěží, které pro ně organizátoři připravili. Hrála se kloubouková, jablíčková, sochová, prolézalo se tunelem, na začátku nechybělo předtančení a na konci oblíbená mašinka.

„Atmosféra je pokaždé bezvadná, když přijde tolik dětí a rodiče," řekla jedna z organizátorek Lenka Poláková, které práce pro děti podle vlastních slov přináší velkou radost. „Většinou najdeme i sponzory, pomáhá nám obecní úřad, ale najdou se i mezi lidmi," dodala.

Maškarní bál je v Krakovanech každý rok laděný na určité téma. Vloni to byli námořníci, letos pořadatelky vybraly tematiku kuchařek a cukrářek. Sál připravovaly dva dny dopředu po odpoledních a večerech, chystaly výzdobu, odměny pro děti atd.

A závěrečný úklid byl jistě také značně náročný. Barevnými konfety děti evidentně nešetřily, plné ruce i vlasy jich měly nejen samy, ale co chvíli jimi rozverně bohatě zasypaly i své rodiče, babičky, tetičky.

K tanci jednu svižnou veselou písničku za druhou nehrála jen reprodukovaná hudba, ale na živo skupina Domino.