Nestalo se ale tak. „Jednání se neposunula natolik, abychom zastupitelstvu předkládali informativní zprávu,“ uvedl starosta Jiří Buřič.

Podle jeho slov je důvodem fakt, že jeden z klubů stále zvažuje, zda navrhovanou nabídku respektovat, nebo ne. „Zcela to chápu, takovouto věc nelze nikomu vnucovat ani jednání uspěchat,“ poznamenal starosta s tím, že posunutí celé záležitosti na květnové zasedání městského zastupitelstva by nemělo ohrozit případný vznik společnosti do začátku nové sezony.

Vytvoření společnosti s názvem například Sparta - AFK Kolín za účelem hraní kopané se je tedy zatím ve slepé uličce. Sparta Kolín, která je stoprocentním vlastníkem FK Kolín, váhá, zda do záměru vstoupit. A důvod? Obavy ze ztráty vlivu nad majetkem oddílu a vlastně celým dalším osudem. Došlo by totiž ke spojení fotbalových klubů FK Kolín a AFK Kolín a právě města Kolín.

Rozhodovací hlasy v budoucím vedením by pak měly být rozděleny v poměru dva (FK) – jedna (AFK) – dva (Kolín). To se právě mnohým „Sparťanům“ nezamlouvá. Bojí se, že by v konečné fázi rozhodování měli pouze dva hlasy proti třem.

Další jednání budou následovat. Ve vzduchu ale visí i možnost, že se nejprve spojí pouze kluby. Až pak dojde k jednání o další spolupráci s městem.

Spolupráci s mládeží u obou klubů zřejmě už nic nebrání.