Turnaj je zaměřen na cílovou skupinu žáků druhého stupně základních škol. Ti jsou z hlediska možnosti návyků a závislosti na návykových a omamných látkách nejrizikovější.

Z tohoto důvodu se žáci utkávají v těchto turnajích, kde je před samotným zahájením formou diskuse a krátké přednášky vysvětlen problém užívání drog a jakýchkoliv návykových látek včetně alkoholu a cigaret.

Všechny zúčastněné školy ZŠ Mnichovická Kolín, ZŠ Lipanská Kolín, ZŠ Velim, ZŠ Kouřim, 2. ZŠ Český Brod, ZŠ Čáslav, ZŠ Velký Osek a ZŠ Býchory byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech, z nichž první dvě postupovaly do semifinále a školy na dalších místech hrály o konečné celkové pořadí. Jednotlivá utkání byla velmi vyrovnaná a někdy se rozhodovalo až v posledních vteřinách utkání.

Několik utkání o konečné pořadí musely rozhodnout až pokutové kopy. Samotné finále mezi ZŠ Kouřim a 2. ZŠ Český Brod skončilo 1:1 a až desátá série penalt rozhodla o vítězi letošního turnaje ve prospěch ZŠ Kouřim.

V duelu o třetí místo porazila ZŠ Velký Osek 2:0 ZŠ Velim. Páté místo pak obsadila ZŠ Lipanská, šesté ZŠ Býchory, sedmé ZŠ Mnichovická a osmé ZŠ Čáslav.

Turnaj se po všech stránkách vydařil a všechny zúčastněné školy již nyní přislíbily účast na dalším ročníku.

Turnaj organizuje Středočeský KFS ve spolupráci se ZŠ Mnichovická Kolín a fotbalovým klubem FK Kolín.

Koordinátory celé této sportovní akce jsou profesionální trenér FAČR Středočeského KFS Milan Kormaník a hlavní trenér SpSM FK Kolín a sportovních tříd ZŠ Mnichovická Vladimír Zeman.

Milan Kormaník
Vladimír Zeman