To je však od nápadu, který vznikl mezi místními nijak neodradilo. „Rozhodli jsme se, že si hezké místo vytvoříme svépomocí," řekla starostka obce, Lenka Růžková. Podle jejích slov se obec rozhodla, že vše se bude tvořit brigádně.

„Pomáhali nám hasiči, ale také fotbalisté," vypočítala starostka.

Podle jejích slov by místo měli zkrášlit keře, které se zde chystá obec vysadit. „Občané nám některé keře darují," řekla Růžková s tím, že vzhledem k tomu, že se v obci buduje kanalizace, budou keře od některých domů odstraněny.

Nabídli je tedy obci a ta je přesadí právě do prostoru pod místním kostelem. Obec tak využije zeleně, která by byla jinak zničena.

Takto dostanou keře druhou šanci. Prozatím je v místě, které by do budoucna mělo sloužit k setkávání, pouze položená a zarovnaná zemina.

Vytvořená je také cestička. V prostoru, ze kterého díky zeleni vznikne vlastně malý parčík, se místní chtějí setkávat v rámci nejrůznějších akcí, které zde aktivní občané pořádají.

Jednat se bude například o tradiční velikonoční a vánoční akce, při kterých se letos uskutečnil jarmark a děti z mateřské školičky zazpívaly.

V příštím roce se tak místní mohou těšit nejen na zvelebený zelený prostor takřka v centru obce, ale samozřejmě také na akce, které se budou konat právě zde.

Zeleň však budou ve Třebovli zvelebovat i na ostatních místech, nejen v blízkosti kostela.(