V novém pořadu kromě nestárnoucích písní uslyšíte i uvidíte celou řadu současných diskotékových hitů.

Skupina která paroduje zpěvačky, zpěváky, herečky i herce si i tentokrát vzala na paškál celou řadu známých celebrit a nově se můžete těšit kromě písniček i na komické scénky. Diskohrátky se ponesou v rozpětí 70. let až po současnost.

Těšit se můžete na nestárnoucí trio Golden Kids, tedy Helenu Vondráčkovou, Václava Neckáře a Martu Kubišovou, Hana Zagorová dorazí společně s Petrem Kotvaldem a Standou Hložkem, Petru Janů, Věru Bílou nebo film Světáci. Z těch zahraničních potom na Anastaciu, Whitney Houston, Roxette a řadu dalších.

Manažer skupiny Hanky Panky Lukáš Čepelák k pořadu dodává: ,,V pořadu minimálně vzpomínáme na to, co už u nás diváci mohli vidět, chtěli jsme, aby pořad Diskohrátky byl od koncepčního pojetí až po jednotlivá vystoupení jiný, určitě stojí za to, přijít se podívat."

Jak vás napadlo s kamarády založit zrovna skupinu pro travesti show? Oblékal někdo z vás v dětství maminčiny šaty?

Skupina Hanky Panky funguje už přes 10 let. Vznikla tedy v době, kdy v Čechách travesti show začínalo. Původně samozřejmě vznikla v jiné sestavě, která se několikrát obměnila.

Dnešní podoba skupiny Hanky Panky Sofie, Stefany, Dolores a Alex funguje od roku 2007. Tehdy jsem se ujal práce manažera a zkusili jsme v nové sestavě opět vyrazit na jeviště kulturních domů a divadel.

Od té doby připravujeme dvakrát do roka kompletně nový a tematický program, který včetně kostýmů, zpěvaček, zpěváků i choreografií zcela měníme.

Travesti show je divadelní představení jako každé jiné, nikdo z nás nemá v dámských šatech zálibu, jsou to pro nás téměř montérky.

V televizi v dnešní době chybí estrády plné scének a zpěváků , možná i proto se naše publikum stále rozrůstá a naše pořady se těší stále větší oblibě .

Jste ve skupině všichni kamarádi?

Vycházíme společně dobře. Je těžké s někým kamarádit ještě ve volném čase, pokud s ním v práci trávíte 20 někdy i více dní v měsíci. Každodenní cestování, balení, vybalování a pozdní návraty domů… Je to náročná práce a může ji dělat jenom člověk, kterého baví a který ji dělá i srdcem.

Největší odměnou jsou rozzářené úsměvy našich diváků, kteří na konci aplaudují ve stoje. V tu chvíli víme, že naše práce není zbytečná, a že alespoň na okamžik zapomněli na své každodenní starosti.

Lidé s námi zapomínají na všechna trápení a problémy dnešní hektické doby. Kromě naší práce nás tedy drží pohromadě i naše publikum.

Obdivují vás více ženy nebo muži?

Jednoznačně ženy. Asi 85 % našeho publika tvoří ženy. Poslední dobou se ale setkáváme čím dál častěji s tím, že na naše představení začínají chodit i děti nebo babičky, o kterých byste si mysleli, že travesti show vyhledávat nebudou.

Naše show je hodně kontaktní, divák musí být vtažen do děje a někdy má pocit, že hraje společně s námi . To je to, co naše publikum baví hravost.

Používáte na líčení kosmetiku jako ženy?

Každý z nás má stejně jako ženy svou oblíbenou značku kosmetiky. Nakupujeme v běžné drogerii. Někdy se u toho i hodně zasmějeme. Kolikrát do roka prodavačky na malém městě vidí, jak chlapi kupují tužky na oči, stíny, řasenky a nebo balík punčocháčů ?

Jak dlouho trvá, než se před vystoupením nalíčíte?

Záleží na tom, kolik před představením máte času. Kolegům líčení zabere standardně kolem 60 minut. Já, protože jsem ve věčném spěchu a zařizuji ještě řadu věcí kolem, to zvládnu i za 20 minut.

Kde berete inspiraci k pohybovým variacím, je to přímo od „originálů", které napodobujete?

Jak pohyby tak návrhy kostýmů čerpáme od originálů zpěvaček a zpěváků, které v našich pořadech parodujeme. Sledujeme jejich fotografie, videa, pohyby, účesy…

Paruky i šaty nám vytvářejí parukářky a švadleny na zakázku. Návrhy kostýmů si obvykle děláme my.

Vzhledem k tomu, že všechny kostýmy jsou na míru šité, boty musíme kupovat v nadměrných velikostech nebo si je necháváme dovážet ze zahraničí a paruky nám vytvářejí přímo podle předlohy originálu. Dovedete si asi představit, že částka na kterou vyjde jeden kostým, ve kterém během představení strávíte třeba jen tři minuty, je opravdu nemalá.

Jak vznikl název „Diskohrátky" a co na tomto vystoupení mohou diváci očekávat?

Jak jsem již zmínil, dvakrát do roka pro naše diváky připravujeme zcela nový program. Názvy a témata pořadů vymýšlíme vždy společně a někdy se u toho umíme i hezky pohádat.

Podle ohlasů diváků je pořad Diskohrátky jeden z nejúspěšnějších, ale to je asi na posouzení individuálně každého z nich.

Rozhodně diváci mohou očekávat dvě hodiny čistého času nabité smíchem, scénkami, písničkami, a v závěru dostanou možnost si s námi i zatančit. Jedině na našem programu navíc uvidí největší a nejtěžší travesti umělkyni v České republice.

Pořad se hodí pro všechny věkové generace od nejmenších až po nejstarší.

Přijďte se přesvědčit do Městského společenského domu v Kolíně, 28. února od 19:30 hodin.