S jedinečným návrhem na projekt přišla škola z Islandu. „Letošní jaro jsme vyslechli volání islandských prvňáčků, kteří přišli s báječným nápadem. Přidali jsme se do týmu evropských prvňáčků, na interaktivní mapu Evropy jsme zaznamenali, odkud jsme, a prostudovali, odkud pocházejí ostatní partnerské týmy,“ uvedla učitelka Martina Hořejšová.

Děti se tak zábavnou formou dozvěděly víc o evropských zemích. A zároveň procvičily svou znalost o České republice. „Na interaktivní nástěnku Padlet jsme vložili krátký videoklip představující krásy České republiky a společně popsali českou vlajku i její význam pro nás Čechy. Zjistili jsme také zajímavosti o našich týmových parťácích,“ doplnila Martina Hořejší.

Pak už každý žák vytvořil jedinečného motýlka, který poputoval na adresu partnerských škol. Jakmile doletí zahraniční motýlci do 5. základní školy, budou vystaveny na chodbě u třídy 1.B.

Základní škola z ulice Mnichovická je partnerem s více jak dvaceti školami z mnoha zemí Evropské unie. V seznamu je například Řecko, Srbsko, Španělsko, Island, Turecko či Rumunsko. Společně se podílí na zajímavých projektech.

Rej masek se roztočil v Sokolči.
Rej masek se roztočil v Sokolči
Velikonoční vigilie se slavila v chrámu sv. Bartoloměje
Velikonoční vigilie se slavila v chrámu sv. Bartoloměje