Podle ní existuje v současné době dvacet míst, kam mohou lidé víčka pro Maximka nosit. Hodně jich je prý pro Praze, v Říčanech, v Mukařově, ale také například v Kostelci nebo v Českém Brodě.
„Další sběrná místa přibývají a lidé se ke sběru víček připojují," prozradila s úsměvem maminka malého Maximka.

Neuvěřitelné množství víček od pet lahví se shromáždilo znovu od poloviny července, kdy byly z Kostelce nad Černými lesy odvezeny téměř čtyři tuny víček.
Ty putovaly do Ostravy, kde za výkup nabízeli nejvíce peněz. Výtěžek z nich byl 22 200 korun. Tyto peníze využila rodina na náklady náročné léčby.

Maximek a jeho rodina by však potřebovala mnohem více financí. A na co by je Čejkovští využili? „Z peněz za víčka bychom rádi pro Maximka pořídili některou z tolik potřebných pomůcek," naznačila Petra Čejkovská a ihned byla konkrétnější. Hovořila například od bateriové odsávačce nebo speciálním lehátku do vany.

„Rádi bychom také zkusili speciální rehabilitační pobyt v lázních, takže budeme šetřit také na to," řekla Čejkovská. Maminka Maximka prozradila také, že v současné době požádali sociální úřad o příspěvek na větší automobil. „Vzhledem k tomu, že do Motola s Maximkem jezdí i několikrát týdně celá rodina, bylo by pro nás větší auto vysvobozením," přiznala. „Cíle jsou obrovské," poznamenala Čejkovská.

Poděkovat by prý chtěla hlavně Janě Havelkové, černokostelecké místostarostce, která se sběrem víček pomáhá, ale také všem ostatním, kteří se zapojili.