Na počátku října nás maminka malého Maximka informovala, že na dvaceti sběrných místech se od poloviny července nasbíralo opět 1,5 tuny víček.

„Kamion odvezl dalších 1 700 kilogramů víček," zněla nejnovější zpráva od Jany Havelkové, černokostelecké místostarostky, která se sběrem a zejména s organizací sběru a následného svozu pomáhá.

Podle jejích slov tak rodina Čejkovských pro svého syna získá dalších 10 200 korun. Rodina tak nyní může pro Maximka zakoupit některou z potřebných pomůcek. Podle slov jeho maminky by to mohla být bateriová odsávačka nebo například speciální lehátko do vany.

O tom, na co budou finance použity, se však rozhodně, až bude rodina peníze mít fyzicky.

A jak se Maximkovi daří? „Byla jsem se na něj podívat, je to opravdu bojovník, držíme mu všichni palce," řekla Jana Havelková.

Sběr víček pochopitelně nekončí, lidé je mohou stále sbírat a nosit na nejbližší sběrné místo.

Například v Českém Brodě jsou do sběru víček pro Maximka zapojené všechny základní a mateřské školy. Lidé tu mohou víčka nosit do prodejny sportu na náměstí Arnošta z Pardubic, do prodejny V+T Mat, do fitness studia Natálie nebo do sportovní haly TJ Slavoj.

V Kostelci lze víčka nosit do sokolovny, na Městský úřad nebo do Černokosteleckého pivováru. Dalším sběrným místem jsou pak například Poříčany, kde můžete víčka donést na obecní úřad. (