Takový byl letošní Kmochův Kolín
Na šestnáct stovek muzikantů, tři stovky mažoretek a podle prvních odhadů k pěti tisícům návštěvníků tak vypadal letošní ročník hudebního festivalu Kmochův Kolín. Festival letos přinesl několik novinek. Tou první bylo to, že se jeho organizace ujalo samo město ve spolupráci s osvědčenými manažery ročníků minulých. Druhou novinkou pak byla dvě pódia nazvaná podle barev Kolína modré a bílé.

Kolínští policisté otestují počítačové tablety v terénu
Policisté z Kolína by měli od 1. července strávit více času v terénu. Měla by jim totiž odpadnout kancelářská administrativa. Alespoň to si policisté slibují od nasazení počítačových tabletů přímo do terénu. Kolínští policisté tak pilotně otestují novou techniku v praxi. V první vlně půjde o deset tabletů, jejich počet by se měl v budoucnosti navýšit.

Žáci základních škol nebudou končit v pátek
Už se viděli na prázdninách o čtyři dny dřív a nakonec ještě musí do školy. Nicméně učení je těsně před letními prázdninami už většinou opravdu nečeká. Důvodem je vyhláška ministerstva školství, jak Deníku vysvětlila Hana Holcmanová, ředitelka 2. základní školy v Kolíně. Vysvědčení by se dávalo v pátek pouze v tom případě, že by 30. červen vycházel na pondělí.

Přichází sezona letních kin
Nabídka dnes už není zdaleka tak široká a pravidelná, jako tomu bývalo. Kolín dlouhá desetiletí letní kino neměl. Pravidelné promítání začalo v roce 2008. Bohužel to byl jediný rok, kdy se promítalo celé léto. Mnohaletou tradici měla letní kina v Týnci nad Labem a ve Stříbrné Skalici. Obě už zhruba dva roky nepromítají. Nově před několika lety vybudovali tradici promítání pod hvězdami v Nebovidech. V některých obcích řeší zájem svých obyvatel o letní kino troch jiným způsobem, a to pomocí putovního kina.

A jaký týden jste tentokrát měli vy?