Na více jak pěti stovkách fotografií se prošel nejen množstvím destinací od domácích Krušných hor či Krkonoš přes Island, Tahiti nebo Japonsko až třeba po Antarktidu, Brazílii či Chile.

Situace v Pražské ulici v Kolíně, úsek mezi Karlovým náměstím a pekařstvím
Úzkou ulicí opět proudí cyklisté v protisměru

„Druhou nejlepší zemí na planetě je pro mě Island, tou první pak Antarktida. Do ní jsem se úplně zamiloval, mám rád její čistotu, modrobílé ticho, nejsou tam vůbec žádné odpadky a zvířata se tam vůbec nebojí lidí, protože s nimi nemají žádné negativní zkušenosti. Byl jsem tam třikrát a rád bych tam jel po čtvrté," vyznal se cestovatel, který při přednášce chodil okolo sálu, v němž seděly téměř dvě stovky diváků.

Přednášku pojal nejen jako seznámení s exotickými zeměmi, ale i jako výuku fotografování, když přítomné seznámil s pravidlem zlatého řezu a dalšími fotografickými zákonitostmi a ty dokládal na svých fotografiích pouští, hor, ledu, přírody, zvířat i lidí. V závěru nechyběly ani soutěže o ceny a prostory dostaly i divácké dotazy.

Česká mši vánoční autora Jakuba Jana Ryby v podání Kolínské filharmonie.
Kulturní tipy z Kolínska

„Navštívil jsem sto třicet čtyři zemí, OSN jich uvádí sto devadesát čtyři, takže všude jsem ještě rozhodně nebyl. Na cestách se mi zatím nikdy nic nestalo, za dvacet let mě nikdo neokradl, neuhodil, křivě se na mě nepodíval, nevyhledal jsem lékařskou pomoc. To naše dálnice D1 je nebezpečnější. Neváhejte a cestujete, všude se najíte, napijete a potkáte milé lidi," odpověděl na několik dotazů a zároveň vyzval publikum.