„Další dva digitální kiosky budou instalovány ve vstupních prostorách, a to ve druhé budově radnice na náměstí Arnošta z Pardubic čp. 56 a v sídle infocentra a městské knihovny čp. 1 také na náměstí Arnošta z Pardubic,“ uvedl starosta Jakub Nekolný.

Díky dotykovému panelu si mohou občané pohodlně prohlédnout různé dokumenty z úřední desky, webových stránek i ze stránek informačního centra. „Zatím je tento digitální kiosek spuštěn ve zkušebním provozu. Pevně věříme, že díky nové službě bude radnice zase o kousek blíž svým občanům a dalším návštěvníkům města,“ poznamenal starosta Nekolný.

Holubi - ilustrační foto.
Za rok 2019 bylo odstřeleno celkem 1945 holubů

Hlavním cílem bylo propojit hlavní informační systémy města. Digitální desky podpořilo i Ministerstvo pro místní rozvoj a v plánu je mnohem více. „Další pořízení digitálních kiosků, digitální úřední desky a rezervačního vyvolávacího systému. Zavedení informačního systému pro městskou policii, pořízení serverů a diskového pole pro provoz těchto systémů. Projekt byl podpořen Ministerstvem pro místní rozvoj částkou 13 545 169 Kč. Celkové náklady jsou předběžně odhadnuty na 15 050 187 Kč,“ potvrdil Jakub Nekolný.

Hasiči si prohlédli i místní hasičské muzeum.
Sbory se setkaly v Teplicích
Ilustrační foto.
Nové přístavy na Labi zatím nebudou, Ministr Dan Ťok šetří