Je to sportovní třída plná malých hokejistů. A ti svým idolům skutečně věří, jak jsme zjistili v rychlé anketě.

Naprostá většina mladých sportovců národnímu týmu fandí minimálně na bronzovou medaili, i když se ozývají hlasy, že stříbro není zcela vyloučené. A jeden z nich dokonce pomýšlel na zlato.

Hokejisté, poradíme vám, co zlepšit

Protože však chceme českému týmu pomoci, jak jenom můžeme, nechali jsme školáky poradit hokejistům, kde taktika jejich týmu má nějaké ty „mouchy". Pokud nakonec nějakou medaili získáme, rádi si budeme myslet, že jsme k tomu malou mírou přispěli.

Desetiletý Josef B. má jasno. „Myslím si, že Češi mají největší slabinu v obraně, měli by se na ni více zaměřit," napsal na list papíru, který nám potom školáci odevzdali do redakce.

Jeho spolužák Petr D. byl o něco kritičtější. „Český tým má chyby v obraně i ve vstřelených gólech," napsal. Hokejistům přesto vzkazuje, aby to nevzdávali a bojovali o první místo.

Jedenáctiletý Vít D. hokejistům vzkazuje, že jsou nejlepší na celém světě. Za slabinu však považuje to, když dostávají góly.

Že jsou hokejisté špatní v obraně, to jim vzkázal desetiletý Venda S.

Zdroj: Deník/ Jakub Šťástka

Malí hokejisté z 4.A kolínské 4. ZŠ nám předvedli "hokejový" tanec, který si nachystali na školní akademii.

Desetiletý Jan B. má ve slabině týmu jasno. „Slabina týmu je, že se Klepiš vždycky zraní," domnívá se. A co vzkazuje hokejistům? „Hrajte tvrdě, ať dáváte góly a pomáhejte gólmanovi, ať góly nedostáváte!"

Desetiletý Petr K. hokejistům doporučuje střílet více gólů, slabiny zaznamenává přesilovkách.

Vlasta P. za největší slabinu považuje obranu. Vzkaz je doplněný kresbou Jaromíra Jágra se vzkazem: „Jste dobrý a dáváte góly. Jsi pro mě dobrý hráč!"

Martin H. souhlasí se svými spolužáky a obranu českého týmu považuje za nedokonalou. Hokejistům přeje úspěch. „Aby získali medaili, klidně 3., nebo 2. místo, ale nejlepší by bylo 1. místo," vzkazuje české reprezentaci.

Simona P. hokejistům vzkazuje, že jim bude fandit. „Dejte do toho všechno, co můžete! Češi do toho!" napsala. Za slabinu nepovažuje obranu, ale spíše útok našeho týmu.

Malí hokejisté nešetří kritikou obrany českého týmu. „Obrana je největší slabina, přesto jsou dobří, držte se!" vzkazuje hokejistům desetiletý Josef L.

Jindra K. si myslí, že hokejisté jsou dost rychlí, přesto mají nedostatky ve střílení na bránu. „Mým nejoblíbenějším hráčem je Jaromír Jágr, patří mezi nejlepší české hráče hokeje," tvrdí.

„Češi do toho a hlavně vyhrajte," vzkazuje svým idolům desetiletý Patrik. Stejně jako většina jeho spolužáků však vidí velké problémy v obraně.

Petr M. vidí situaci podobně. „Slabiny mají v obraně, protože nemáme moc obránců," vysvětluje. Proto trenérovi týmu navrhujeme, aby s tím něco udělal. „Hlavně ať vyhrajou," vzkazuje hokejistům. Jeho nejoblíbenějším hráčem je Jaromír Jágr. „Protože už je ve starším věku a stále zapadá do týmu," vysvětluje důvody svých sympatií.

Konkrétní nápad na zlepšení nám napsal desetiletý Ondra P. a my jenom doufáme, že se z toho český tým poučí. „Propadají v obraně. A měli by se víc učit střídání, protože jsme z toho dostali už nejmíň čtyři góly," řekl. A jeho nejoblíbenější hráč? „Jakub Vondráček, protože chodí s mým tátou na pivo a protože hraje za Philadelphii," pochlubil se.

Desetiletá Adéla N. kritizuje brankáře. „Brankáři nechytají góly. Potom mají zbytečné góly!" píše. Hokejistům přeje, ať se jim daří a ať vyhrají.

S tím souhlasí jedenáctiletá Simona S. „Brankáři ať pořádně chytají góly!" říká. A také ať jim to vyjde a dají góly.

Adam M. zase vidí největší slabinu českého týmu ve střídání. „Hlavně ať se snaží, ať jsou alespoň třetí," vzkazuje svým idolům.

Devítiletý Honza N. vidí stejně jako většina malých hokejistů chyby v obraně a přeje jim, aby v dalších zápasech vyhrávali. „Nejraději mám Jakuba Vondráčka, dává góly," řekl nám.

Dopilovat oslabení radí hokejistům desetiletý Kuba K. Obdivuje hokejistu jménem Pekka Rinner. „Čtyři zápasy po sobě nedostal góla a tím pokořil rekord," vysvětluje.

Jasno má i Marcela D. „Brankář nechytne puk, to je jejich slabina," říká. „Přeji jim, ať vyhrávaj a dávaj góly. Nejraději mám Jaromíra Jágra, protože je nejlepší a dává góly," říká.

Desetiletý Ondra Z. ze sportovní třídy vidí největší chybu českého týmu v oslabení.

Nezbývá než doufat, že se čeští hokejisté z tipů našich malých sportovců poučí a konečně s tou obranou a hře v oslabení něco udělají.
My jim budeme v nadcházejících duelech pochopitelně fandit a doufáme, že v tvrdé konkurenci náš národní tým obstojí!