Doubravčice

Mikuláš s čerty a andělem zavítal i do Doubravčic, kde na něj čekala necelá stovka dětí. „Dnešní mikulášská besídka byla pořádána pro děti z Doubravčic a okolí. Její součástí bylo divadélko z Kozojed, které jim zahrálo vánoční hru s názvem Cesta za betlémskou hvězdou, různé soutěže, ale hlavně příchod Mikuláše a jeho pomocníků,“ říká Martina Pačesová z Číhadla. Všechny děti od začátku zábavného odpoledne již netrpělivě vyčkávaly na příchod čertů a Mikuláše. Když se konečně dočkaly, tak ty hodné dostaly balíček se sladkostmi, ovocem a hračkami. Akci pro děti uspořádalo mateřské centrum Dokolečko a Číhadlo za sponzorského přispění a pomoci obce Doubravčice. „Celé odpoledne a večer jsme zakončili diskotékou pro děti a i dospělé,“ uzavírá Martina Pačesová.

Bečváry

Pohádkou nazvanou jak Šli čerti do světa pobavil místní Klub Pohoda malé i velké diváky, kteří v sobotu po poledni zcela zaplnili sál sokolovny.

Více z Bečvár se dočtete naČerti šli do světa, Mikuláš a andělé rozdávali

Český Brod

Každý rok v předvečer svátku svatého Mikuláše chodí do domácností Mikuláš s družinou čertů a andělů, aby společně prověřili, zda děti nezlobí, a ty hodné pak svatý muž odmění drobnými dárky.

Více z Českého Brodu se dočtete naMikuláš s čerty už jen na objednávku

Kolín

Čerti, Mikuláš a anděl, které ztělesnili studenti a studentky soukromé podnikatelské školy, navštívili v pátek mateřskou školu v kolínské Štítného ulici.

Více z Kolína se dočtete naČerti a Mikuláš ve školce

Kolín

Tradiční Mikulášská nadílka se rozdávala ve čtvrtek odpoledne v kolínském Městském společenském domě za asistence Klemprdova kočovného divadla.

Více z kolínského MSD s dočtete naMikulášská v MSD

Kolín

Tradičního Mikuláše udělali deváťáci 5. základní školy Mnichovická pro své kamarády z nižších ročníků.

Více z akce na 5. ZŠ uvidíte naČert s Mikulášem přišel s předstihem

Kolín

Ani taneční kurzy nebyly ušetřeny návštěvy čerta, Mikuláše a anděla, obzvlášť když ty sobotní manželů Pavly a Jaromíra Kuprových připadly přímo na tradiční obchůzky těchto postav.

Více z tanečních v Kolíně najdete naTanečníkům rozdávali dárky čerti a Mikuláš