„První doběhne, Abdelkabir Saji, za ním Lukáš Pomezný a třetí bude Jiří Miler," odhadoval krátce po startu závodu pro dospělé běžce organizátor mnoha kolínských běhů Václav Miler výsledky. Jelikož je znalý poměrů, nemýlil se. První tři muži doběhli přesně v tomto pořadí.

„Co jsem říkal," konstatoval, když cílovou rovinkou doběhl pro bronz Jiří Miler. Další pořadí již neodhadoval, ale kdyby se do odhadů pustil, jistě by nebyl od pravdy daleko. Závod běželo více než padesát běžců a většinu z nich Václav Miler zná a potkává se s nimi na nejrůznějších běžeckých soutěžích. Mezi běžci se objevilo také šest odvážných žen. Nejúspěšnější byla Lenka Šťástková, druhou příčku obsadila Tereza Stará a pro bronzovou medaili si doběhla Petra Sotonová. Závodu se účastnili také starosta Cerhenic a náměstek hejtmana Marek Semerád a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek. Ačkoli na přední příčky nestačili, oba dobíhali do cíle s podporou přítomných sportovních fanoušků a ostatních běžců.

 Nejmladším účastníkem závodu se stal teprve třináctiletý Zdeněk Zápotocký. Naopak nejstarším běžcem na trati byl dvaasedmdesátiletý František Doleček. Ještě před tím, než se na desetikilometrovou trať vydali ženy a muži, soupeřily mezi s sebou děti. Ti nejmladší běželi padesátimetrovou trať. O něco starší děti pak rozděleni do kategorií chlapců a dívek zaběhly dvě stě metrů. Jen dva závodníky pak čekala tři sta metrová trať. Tyto závody byly stejně jako start a cíl na fotbalovém hřišti, kde se uskutečnila jak počáteční prezentace, tak závěrečné vyhlášení vítězů. Vítěz si odnesl finanční odměnu v hodnotě 5 tisíc korun, odměna za druhé místo byly 3 tisíce korun. Za třetí příčku pak běžec dostal 2 tisíce korun. Slavnostní vyhlášení všech vítězů se uskutečnilo za přítomnosti Marcela Chládka.

Videa z akce přineseme zítra.